Кметът Чомаков даде старт на ретро рали "Розова долина"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:56 / 26.05.2007
1731
Кметът на Пловдив Иван Чомаков даде старт днес от площад Централен на най-старото състезание за ретро и класически автомобили рали "Розова долина". Състезанието е ежегодно и е осмо по ред. Надпреварата се провежда според изискванията на FIVA (Международна федерация за автомобилни ветерани). Ралито ще се проведе днес и утре по следния маршрут - Пловдив, Чирпан, Стара Загора, Казанлък, Карлово, Калофер, Баня, Хисар и финалът ще отново в Пловдив утре в 16.40 часа пред Военния клуб. Във всеки един от посочените градове е постигнато съгласие с общинските управи за оказване съдействие относно организацията и провеждането на ралито и превръщането му в културно събитие за града. Във всеки град е учредена "Голяма награда" и се връчва от кмета на определен от него екипаж. Дължината на целия маршрут е 234 километра, като от състезателите се изисква изминаването на етапите да става за точно определено време при зададена средна скорост 40 км/ч. Средната възраст на състезателните автомобили е 30-40 години. Общо 83 екипажа от цяла България се включиха в надпреварата. Организатори на рали "Розова долина" са пловдивският автомобилен и мотоциклетен клуб "Ретро" и общините и кметовете на градовете по маршрута.

Голямата награда за генералното класиране ще бъде връчена утре в 18.30 часа пред Военния клуб. Скулптурна пластика на скулптура Цвятко Сиромашки ще бъде наградата за победителя в генералното класиране и ще бъде връчена от областния управител на Пловдив Тодор Петков.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).