ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
Катя Дафовска сложи край на кариерата си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:14 / 28.05.2007Коментари (0)730
Олимпийската шампионка от Нагано 1998 в биатлона Екатерина Дафовска обяви официално, че слага край на състезателната си кариера.

Радка Попова също се оттегля, а Нина Кадева ще прекъсне най-малко за една година, тъй като е бременна и й предстои сватба.

Новината бе потвърдена от генералния секретар на Българската федерация по биатлон Васил Сивков и от самата състезателка. Причината за оттеглянето е, че 31-годишната чепеларка така и не успя да се възстанови напълно от операцията на лявото рамо, направена й на 21 юни миналата година в клиниката на известните български лекари Василев и Йончев в Щутгарт.

Очакваше се Дафовска да поднови тренировките още през октомври. Пропуски в рехабилитацията обаче удължиха доста време нейното възстановяване и тя пропусна стартовете от Световната купа преди Нова година, а след това и Световното първенство в Антолц (3-11 февруари) и Евро'07 в Банско (20-25 февруари).

Проблемът се състои в това, че след операцията на рамото Дафовска не може да заеме нормално положение при стрелба. Движенията отвеждане и привеждане в рамото са ограничени и това генерира проблеми при стрелбата. А както е известно представянето на огневия рубеж е най-важното нещо в биатлона.

Надеждите на спортно-техническия екип бяха, че след нова рехабилитация олимпийската ни шампионка все пак ще успее да преодолее проблемите в рамото и ще остане поне още един сезон.

Така след като пропусна целия състезателен сезон 2006/2007 и не успя да преодолее проблемите с рамото, Екатерина Дафовска взе окончателно решение да каже последно сбогом на любимия спорт.

Катя е първата ни и единствена шампионка от Зимни олимпиади. Преди девет години в Нагано тя сътвори истински подвиг, стъпвайки на върха в индивидуалната дисциплина на 15 километра, а по-късно бе избрана за спортист номер 1 на България и на Балканите за 1998-а.

В кариерата тя е спечелила европейска титла и два бронзови медала от Световни първенства в тази дисциплина. Има пет победи за Световната купа и още три втори и шест трети места. Информацията е на Топспорт.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Александър Томаш получи подкрепа от най-добрия български треньор за ХХ век
Борисов: Аз ли да казвам нещо за Крушарски? Питайте човека от фенклуба на Ботев за него
Треньори и служители в Локо: Заставаме зад Крушарски, подаваме молби за напускане!
Трима от Ботев с повиквателна за националния отбор
Решено е: Мачът между Кобрата и Махмуд Чар няма да е на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: