Диана Малинова готви млада двойка на "Марица" за Балканиада по бийч волей

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:08 / 15.08.2011
710
Националната шампионка на България по плажен волейбол Диана Малинова подготвя от няколко дни младата двойка на "Марица" Ани Христова & Дани Найденова, която се готви усилено за участие в Българското първенство по бийч волей за девойки до 20-годишна възраст в Кърджали.

В новата си роля на треньор Дида се представя много добре и предава безценния си опит и класа на двете млади маричаки почти всеки ден на пясъчния корт до Спортното училище "Васил Левски" на спортен комплекс "Пловдив".

Малинова бяга между тренировките на "Марица" от залата до пясъка и отделя доста време да тренира младата пловдивска двойка. Ани и Дани попиват като добри ученички всички детайли, които ги учи по-опитната им съотборничка. След двудневна почивка през уикенда утре следобед Малинова отново ще дава уроци на Ани и Дани.

"Има много какво да се научи от Диана, тя е страхотен учител и състезалека от висока класа. Онзи ден направо ни разказа играта, толкова ни изтощи, но научихме много неща тези дни от нея. Ще тренираме с Диана още няколко дни", обясни Ани.

Миналата седмица Христова & Найденова завършиха на второ място в националния турнир в Пловдив в тази възрастова група и така добиха право да се борят за двете национални квоти за шампионата на Балканския полуостров. Квотите ще се разпределят на специален квалификационен турнир на трите най-добри наши двойки, който ще определи двата тандема, които ще представляват България на Балканиадата.

Според запознати обаче има голяма вероятност Балканската волейболна асоциация да разреши в последния момент на България като домакин да участва и с трета двойка. В този случай Ани и Дани със сигурност ще влязат в основната схема, без да играят вътрешен квалификационен турнир.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).