Титюков: Показахме за Европейското как българи могат да изпълнят проект с немска прецизност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
14:20 / 16.09.2011
2680
За да не провали доброто представяне, общината плати със собствени средства електронното табло, тъй като въпреки решението на Министерски съвет от 15.06.2011 за отпускане на средства за спортните обекти на Пловдив като компенсация за приетите бали със столичен боклук, и въпреки обещанието от финансовия министър, че това ще се случи - пари не бяха преведени.

"В подготовката и организацията на Европейското първенство показахме как българи могат да изпълнят проект с немска точност и прецизност". Това заяви зам.-кметът Георги Титюков тази сутрин, броени минути преди старта на първите квалификации на първенството.

В 18.30 ч. снощи министърът на спорта Свилен Нейков откри европейското първенство по гребане в Пловдив пред близо 2000 зрители, дошли специално за церемонията на Гребния канал. До него застанаха шефът на европейското гребане и консул на ФИСА Ричард Стаднюк, областният управител Иван Тотев, кметът на Пловдив Славчо Атанасов и заместник-кметът по спорта и младежките дейности Георги Титюков.

За пръв път от 1999 година насам Пловдив е домакин на подобна престижна спортна проява. Зам.-кметът Георги Титюков, често придружаван от шефката на родната федерация Светла Оцетова и председателя на организационния комитет Иван Попов, инспектираше подготовката през целия период и следеше ремонтните дейности по уникалното съоръжение да бъдат изпълнени в срок. Гребният канал посрещна участниците от 28 държави изцяло обновен и с условия, отговарящи на всички европейски изисквания. Санираха се обекти на Гребната база, реконструира се финалната кула и трибуните, бяха изградени допълнителни места, които заедно със сега съществуващите седалки, ще предоставят възможност на близо 2 000 зрителите да наблюдават състезанията на Гребния Канал. Направиха се пет нови помещения - силови зали, стаи за допинг контрол и други под хангарите, обновиха се съблекалните, баните и тоалетните. На Гребния канал бе монтирано и ново стартово устройство, изградено от 21 тона алуминий.

Ново електронно табло, което ще показва резултатите на финиширалите участници, с големина от 37 м², бе доставено от Южна Корея. За да не провали доброто си представяне общината плати със собствени средства таблото, тъй като въпреки решението на Министерски съвет от 15.06.2011 за отпускане на средства за спортните обекти на Пловдив като компенсация за приетите бали със столичен боклук, и обещанието на финансовия министър Симеон Дянков, че това ще се случи - пари не бяха преведени.

"След края на Европейското първенство всички подобрения и закупени спомагателни съоръжения ще останат за Българската федерация по гребане. Всеки един от 5-те пловдивски клуба ще получи собствен тренировъчен център на гребната база", допълни Георги Титюков.

Днес стартовете започнаха в 9:30 ч. Финалите са в неделя от 9:30 до 15:40. Входът е свободен.



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).