Иван Маринов: Тръгвам си от Локомотив с достойнство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:09 / 19.07.2007
2386
Ден след като напусна Локомотив Пловдив Иван Маринов се съгласи да отговори на въпросите на журналисти. Маслара призна, че си е тръгнал от Пловдив с тъга, тъй като за седемте години работа на Лаута е осттавил част от сърцето си.

- Г-н Маринов, окончателно ли напуснахте отбора или това е поредния водевил, който се разиграва около Локомотив Пловдив?

- Категорично, вече не съм треньор и даже при напускането си пожелах успех на колегите, които остават да работят. Оставам приятел с Чечо и Краси и с всичките момчета. Жалко за отбора, който го чувствах, като частица от мен.

- Вие сте предпоследният кюстендилец, който напуска Лаута. Остана само Емил Наков...

- Не е само Наков. Мартин Сечков също е от Кюстендилл, но какво значение има вече този факт. На всичко е сложено край.

- Очаквахте ли подобен развой на нещата и защо турците и тяхното лице Левент Назифоглу се отказаха да купуват клуба?

- Аз съм треньор и не знам какви са причините, но за мен лично отказа на Левент Назифоглу е огромна зугуба не само за Пловдив, но и за българския футбол. Мисля, че познавам доста футболни босове, но такъв бизнесмен, като Левент, който не само има пари, но и е както ние обичаме да казваме футболен човек, одавна не е съм срещал.

- Ще се разпадне ли Локомотив Пловдив?

- Ще ми се да не се разпадне, но всичко зависи от други хора, чийто действия аз не искам да коментирам.

- Не съжалявате ли, че не си намерихте нов отбор, след като договорът ви с Локомотив изтече на 30 юни?

- Не съжалявам за нищо. Вярно е, че имах няколко интересни оферти, но сегашният състав на Локомотив, който оставих го приемам за мое творение и заради това останах докрай с момчетата.

- А сега накъде?

- Събра ми се доста за тези 7 години на Лаута. Няма друг треньор, като мен, който да е преживял две убийства на клубни президенти... Не го пожелавам на никой, защото е много тежко да работиш в такъв стрес и без да знаеш какво ще стане. Ето заради това ще си почина малко. Професията ми е такава, че все нещо ще се намери.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).