ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (9) | Вчера (11)
Викнаха 5 състезателки на "Марица" в девическия национален отбор на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:50 / 06.11.2011Коментари (0)813
©
Отново 5 състезателки от "Марица" попаднаха в състава на националния девически тим на България за предстоящите европейски квалификации.

В държавния ни волейболен отбор бяха призовани центърът Мира Тодорова-Пастата, либерото Велина Кансъзова, посрещачката Дани Найденова, разпределителката Кристина Гунчева и 198-сантиметровият диагонал Милена Димова.

Петорката от Пловдив се включи от вчера в едноседмичен подготвителен лагер сбор в Казанлък. И петте маричанки са гласени да бъдат основни фигури в националния девически волейотбор на България.

Новото име в състава е Дани Найденова, която за първи път попада в представителната селекция при девойките, старша възраст.

От предишния състав на държавния ни девически тим липства единствено младата крайна нападателка и посрещачка на маричанки Теодора Симеонова. Тя отскоро бе преквалифицирана като разпределителка и поради тази причина не замина с отбора в Казанлък. Не изключено обаче Теди да бъде върната в състава, отново като крайна нападателка и посрещачка.

Младите български "лъвици" ще тренират в Казанлък до следващия петък, когато приключва лагер-сборът. В това време те ще направят дузина тренировки и няколко двустранни игри.

Както е известно през юли тази година с националния отбор на България Мира Тодорова-Пастата, Велина Кансъзова, Теодора Симеонова, Кристина Гунчева и Милена Димова, заедно с бившия вече старши треньор на държавния ни девически тим Стоян Гунчев-Чугуна спечелиха вицешампионска титла на Балканското първенство по волейбол в Тирана, Албания за девойки младша възраст. Там и петте маричанки бяха основни фигури в състава на девическите националки и играха редовно във всички мачове от надпреварата.

На Балканиадата през юли младите "лъвици" изковаха четири престижни победи (шестте участника играха по формулата всеки срещу всеки) - с 3:1 над връстничките си от Турция, с по 3:0 над представителките на Румъния и домакините от Албания и отново 3:1 над тима на Черна гора.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: