Викнаха 5 състезателки на "Марица" в девическия национален отбор на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:50 / 06.11.2011
814
Отново 5 състезателки от "Марица" попаднаха в състава на националния девически тим на България за предстоящите европейски квалификации.

В държавния ни волейболен отбор бяха призовани центърът Мира Тодорова-Пастата, либерото Велина Кансъзова, посрещачката Дани Найденова, разпределителката Кристина Гунчева и 198-сантиметровият диагонал Милена Димова.

Петорката от Пловдив се включи от вчера в едноседмичен подготвителен лагер сбор в Казанлък. И петте маричанки са гласени да бъдат основни фигури в националния девически волейотбор на България.

Новото име в състава е Дани Найденова, която за първи път попада в представителната селекция при девойките, старша възраст.

От предишния състав на държавния ни девически тим липства единствено младата крайна нападателка и посрещачка на маричанки Теодора Симеонова. Тя отскоро бе преквалифицирана като разпределителка и поради тази причина не замина с отбора в Казанлък. Не изключено обаче Теди да бъде върната в състава, отново като крайна нападателка и посрещачка.

Младите български "лъвици" ще тренират в Казанлък до следващия петък, когато приключва лагер-сборът. В това време те ще направят дузина тренировки и няколко двустранни игри.

Както е известно през юли тази година с националния отбор на България Мира Тодорова-Пастата, Велина Кансъзова, Теодора Симеонова, Кристина Гунчева и Милена Димова, заедно с бившия вече старши треньор на държавния ни девически тим Стоян Гунчев-Чугуна спечелиха вицешампионска титла на Балканското първенство по волейбол в Тирана, Албания за девойки младша възраст. Там и петте маричанки бяха основни фигури в състава на девическите националки и играха редовно във всички мачове от надпреварата.

На Балканиадата през юли младите "лъвици" изковаха четири престижни победи (шестте участника играха по формулата всеки срещу всеки) - с 3:1 над връстничките си от Турция, с по 3:0 над представителките на Румъния и домакините от Албания и отново 3:1 над тима на Черна гора.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 12
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).