ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Какалов играе таран и в кухнята
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:48 / 02.08.2007Коментари (0)3090
©
Футболен рецидивист е най-мекото определение, лепнато му от медиите. Някои го боготворят заради чепатия характер и головия нюх. Други се скъсват да го кълнат по време на мачовете на Ботев. Едно е сигурно - нападателят Георги Какалов в никакъв случай не е незабележим на терена. Извън игрището той е далеч от имиджа на лошото дете на българския футбол. Нападателят е логично разсъждаващ млад човек, който има своите мечти, житейски истории, възходи и падения.

"Вече търся причините за проблемите единствено в себе си, а не в другите. Държа на отбора и колегите си. Никога не бих ги предал", отсича в началото на разговора ни Жоро. Бързакът можеше въобще да не стане футболист и да се обвие в слава, макар и скандална засега. В трети и четвърти клас Какалов тренира усърдно хандбал и баскетбол в Гоце Делчев. Бързо обаче се преориентира към футбола. Почва тренировки при Пепи Цветков, бащата на миналия през Хееренвен нападател Иван Цветков. Случва се жената на треньора да вдига скандали:

Обичаш Георги повече от нашия син "Пепи Цветков е уникален човек", обяснява нападателят на Ботев.

В училище Георги никога не се е бил. Нямал е грижи със съученици и учители. "От време на време трудният ми характер пречеше и в училище. Но то е, защото не премълчавам нещата", спомня си футболистът. Какалов не е правил бели в школото. Големият му проблем се появява в края на 8-и клас. Заради тренировките и мачовете Жоро е натрупал в училището в Симитли "Св. св. Кирил и Методий" рекордните 520 неизвинени отсъствия. Талантът пада на колене пред директорката. "Обясних й, че училището никак не е маловажно за мен. Директорката направи голям компромис. Извини отсъствията ми и минах в девети клас", усмихва се Какалов.

Няма нещо, което да вади Какалов от равновесие извън терена. Таранът е изключително търпелив човек. "Нищо не може да ме накара да се сбия с някого. Трябва първи да ме ударят, за да посегна", обяснява футболистът. От известно време той е подложен на телефонен тормоз. Фенове на Локо (Пд) редовно му пращат sms-и с неприлични изрази. "Пишат ми, че съм нещастник. Отговарям с sms-и: Ако търсиш конфликт, при мен няма да го намериш. И заяжданията спират моментално", разказва играчът на "канарчетата".

В свободното си време Жоро обича да играе билярд или боулинг. Минава за майстор в тези два спорта. Голямата му страст обаче е риболовът. "Ако мога всеки ден да съм за риба, ще е добре", шегува се нападателят. По въдиците се запалва като играч на Литекс и рядко попада в групата за мачовете. Най-големият трофей, с който се хвали, е 5-килограмов шаран, уловен на язовир край ловешкото село Александрово.

"Цял живот ще съм благодарен на Гриша Ганчев. Винаги се е отнасял супер с мен. Той искаше да стана добър човек и голям футболист Ще му докажа, че мога", казва Георги Какалов. Босът на Литекс често привиквал на разговори Жоро през 5-те му години в Ловеч и му давал ценни съвети. В състава на ловчанлии обаче са нападатели като Йовов, Янкович, Краудио Граф, Юруков, Десо Русев и Жаизиньо. Какалов преценява, че въпреки старанието няма шанс да играе. И моли Гриша Ганчев да го пусне в Ботев. Президентът е против в началото, но после омеква. Така Какалов се озовава в Пловдив. Сега футболистът смята да повтори упражнението. "Не ме е напекло слънцето. Искам да се махна и смятам да говоря с президента Христолов да ме пусне. Не искам синът ми Георги да слуша как ругаят баща му от трибуните", отсича нападателят.

В Ловеч Жоро се сприятелява с Мишо Венков, Паланков и Анатоли Тодоров. Близък е още с Трика и Моралес. Като настойник обаче му е Мурад Хидиуед. Халфът често дава пари назаем на Какалов.

Кани го на гости в Казабланка но Жоро не успява да отиде. "Мурад и Коце Видолов са уникални играчи. Искрено съжалявам, че не са успели да играят във водещи европейски клубове", казва футболистът на Ботев. Идолът на Георги обаче е Христо Стоичков. "Боготворя го, защото е труден характер като мен. Той е голям и истински българин. Стоичков е най-големият български футболист", смята блондинът. Любимец на Георги е и бразилецът Роналдиньо.
Най-куриозният момент от кариерата на Какалов е от последния сезон. При борба за топката нападателят, без да се усети, сграбчва за мъжкото достойнство защитника на Славия Йордан Петков. "Даже не съм усетил. Направил съм го инстинктивно, докато съм гардирал топката. Показаха ми снимка с този куриозен момент. Щях да умра от смях", разказва Георги.

Разходките на Гребната база в Пловдив са друго любимо занимание на Георги, когато не е зает с тренировки и мачове. Обича да води съпругата и своя 8-месечен син Георги до Бачковския манастир.

Пада си по ретро музиката Обича екшъните с Джет Лий. "Този актьор ми допада, защото никога не използва дубльори", обяснява таранът на "жълто-черните".

В кухнята Какалов е малък цар. Признава го и половинката му. "Прави фантастични яйца с гъби. Майстор е на палачинките. Забърква и отлични манджи с картофи", хвали нападателя съпругата му Вили. И веднага допълва, че Георги е човекът, който командва със замах вкъщи. Информацията е на вестник "Стандарт".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Трима от Ботев с повиквателна за националния отбор
Станислав Генчев следи изкъсо Ботев
Все още не е отсъждана дузпа в мачовете на Ботев и Локо през сезона
Ботев с оферта: Пазаруваш за 35 лева - участваш в томбола за билет
КПБП: Предстои дерби с най-големия исторически противник - отборът от Подуяне!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: