ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Камбуров: Арабите ми плащаха да лежа на плажа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:07 / 08.08.2007Коментари (0)2150
©
След кратък гурбет в Азия Мартин Камбуров се завърна у дома. Голмайсторът на "А" група за 2004 и 2005 г. бе собственост в продължение на сезон и половина на Ал Ахли от ОАЕ. Мнозина очакваха Камбуров да поеме към някой от столичните грандове. Нападателят обаче предпочете отново Локо (Пд). Феновете на "Лаута" вече тръпнат и очакват дежурните голове на момчето от Свиленград.

- Мартине, защо се върна на "Лаута"?

- Исках го, желаех го и това се случи.

- Как стана контактът с Локо?

- Те се обадиха. После се чух с Левент Назифоглу. Видяхме се и се разбрахме за по-малко от 2 минути. Предложи ми определени условия и аз ги приех. Нямам все още договор, но това не е проблем. Ще подпиша за две години.

- Как се раздели с бившия ти тим от Обединените арабски емирства?

- Раздялата с Ал Ахли бе логична. Дойде нов президент, назначи нов треньор от Мароко. Той докара нови футболисти. Седнах и говорих с треньора. Той ми обясни, че няма да разчита на мен. Можех да си стоя там, защото имах договор до 2009 година. Шейховете щяха да си ми плащат, а аз щях да се пека по плажовете. Но нямаше да правя това, което най-много обичам - да играя футбол. А аз съм на 26 години и в никакъв случай не искам да съм извън терена. Обясних това на треньора на Ал Ахли. И се разделихме.

- А как стана така, че си свободен агент?

- Просто от Ал Ахли нямат никакви финансови претенции към мен. Това е. Шефовете на клуба постъпиха много коректно с мен - пуснаха ме да си търся свободно нов отбор, след като се разбра, че няма да разчитат на мен.

- Колко време не си играл?

- Последният ми мач беше през януари 2007 година. Беше двубой от първенството на ОАЕ. Но не се сещам срещу кого играхме. Вече не помня (смее се).

- Загуби ли Мартин Камбуров от трансфера в Емирствата?

- Да говорим за загуби и печалби, вече няма смисъл, всичко е минало. Гледам философски на нещата. Трябвало е така да стане, случило се е. Сега гледам напред. Дори и да е било грешка, за мен в този момент това няма никакво значение.

- Какви разлики намираш в Локомотив?

- Огромни са. Когато заминавах за Ал Ахли, на "Лаута" имаше отбор от изключително силни футболисти. Момчетата от шампионския отбор на Локо. Сега от тях са останали само Красимир Димитров и Васил Камбуров. Това е първата голяма разлика, която се набива в очи. За по-точни сравнения обаче ще ми трябва време.

- Наясно ли си, че феновете очакват от теб отново да бележиш гол след гол?

- Нормално е агитката да очаква голове от мен. Хората знаят, че вкарвам по 20-25 попадения на сезон. Но не мога да им обещая чудеса. Аз не съм и никога не съм бил човекът отбор. В шампионския тим на Локо имаше 15 равностойни футболисти. Създаваха се много положения и затова падаха много голове. Дори и някой да излезеше, влизаше не по-лош играч. Винаги съм казвал, че заслугата за попаденията ми е на колегите ми от Локо. Надявам се подобно нещо да се случи и през предстоящия сезон. Доближи ли се тази селекция до онзи тим от 2004 година, и аз ще бъда същият Камбуров. Нормално е феновете да очакват голове от мен. На този етап не мога да говоря за бройка голове. Мога само да обещая на агитката, че ще давам 110 процента от себе си, когато съм на терена. Нямам нищо против да видя хората в Пловдив отново щастливи.

- Явно ти липсва игрова практика. Колко време ти трябва, за да наваксаш изоставането?

- Разговаряли сме по въпроса с треньора Иван Маринов и с президента Левент Назифоглу. Дават ми 20-ина дни, за да се подготвя. Сигурно е, че ще пропусна първите три кръга, в които излизаме срещу Локо (Сф), Славия и Берое.

- За пловдивското дерби с Ботев ще бъдеш ли готов?

- За този мач винаги съм готов. Дербито е в края на септември, дотогава ще съм във форма.

- Имаше ли пред теб други варианти след раздялата с Ал Ахли?

- Имаше конкретна оферта от Турция. Тя беше от Анкарагюджу. Не ми се искаше обаче да играя в отбор от чужбина, който се мотае между седмо и осмо място в шампионата. И избрах отново Локомотив. Още повече че новият собственик Левент ми гарантира, че догодина Локо отново ще е познатото страшилище в българското първенство. И това ме накара да се върна.

- Други български отбори не те ли търсиха?

- Никой не ми се е обаждал. А вече съм дал дума пред Левент Назифоглу.

- Как ще коментираш назначението на Димитър Пенев за треньор на националния отбор?

- Едва ли аз съм човекът, който в този момент трябва да коментира подобни неща. Ще кажа само, че Димитър Пенев е доказано има в целия свят. Надявам се, че той ще ни класира на европейско първенство.

Интервюто е на вестник "Стандарт".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Борисов: Аз ли да казвам нещо за Крушарски? Питайте човека от фенклуба на Ботев за него
Треньори и служители в Локо: Заставаме зад Крушарски, подаваме молби за напускане!
Все още не е отсъждана дузпа в мачовете на Ботев и Локо през сезона
УЕФА увеличи двойно сумата за клубовете от Първа лига, има и друга важна промяна
Легенда, лидер и капитан с "черно-бяло" сърце! Честит рожден ден на Димитър Илиев!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: