ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (21) | Вчера (27)
Казусът “Олива” заплашва авторитета на рали “Хеброс – OMV”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:27 / 09.08.2007Коментари (0)1189
©
Казус, който гарантирано остава без решение и без последствия за италианския екипаж Летерио Олива/Джовани Бонафеде се появи в самия край на рали "Хеброс - OMV" миналият уикенд. Двамата пилоти от Месина първо с удоволствие изгледаха прекрасната програма по откриването на състезанието.

После, както и всички други 30 екипажа, минаха през арката на пловдивския старт. Също, както се полага, Летерио получи поздравленията от директорът на състезанието Иван Ненов.
Всичко е в реда на нещата, остава единствено Летерио и Джовани на следващата сутрин, както всички други да стартира в първия скоростен етап - 2,5-километровия Пловдив.

Точно по това време обаче, всички от ръководството на рали "Хеброс - OMV", дори и акредитираните журналисти, знаеха, че италианците са задраскани от стартовия списък (между другото той не бе даден на състезателите по време на тържественото откриване).

"Това е най-доброто рали, най-хубавият ми момент, толкова съм щастлив, че ще стартирам в Хеброс", каза пред RallyXpress Олива, прегръщайки едновременно жена си и малкия Джованини. Никой от тях не знаеше, че италианският екипаж, един от срамно скромно чуждестранното присъствие в 36-ото издание на Хеброс, е аут от играта още преди да е направил и един километър... Причините? Автомобилът Опел Калибра Турбо 4х4 ( N4 ) бил излязъл от хомологация.

Този факт бе потвърден непосредствено преди началото на състезанието и от Камен Михайлов, който бе проверил лично в сайта на ФИА дали този автомобил е в рамките на допустимите години за използване.

Изненадата за италианците идва късно през нощта, до когато Летерио търпеливо очаква да бъде уведомен официално за решението на Спортните комисари. Той така и не дочаква решение в писмен вид, а още по-малко дори и устно официално обяснение за причините за отстраняването му.

Практически Летерио е наясно, че идването му в Пловдив е повече от сантиментални причини. За първи път той се състезава в България през 1988 г. Точно тогава омайва пловдивчанката Жанета и като резултат днес малкият Джованини говори еднакво добре и италиански и български.

"Практически дойдох в Пловдив не заради възможността да спечеля, а просто защото това е двадесетата година, откакто дойдох в Пловдив за първи път", обяснява Леторио Олива.

Дали автомобилът е извън или „вътре" в холомогационните норми, сега няма да бъде предмет на коментара, въпреки че Летерио побърза да предостави всички документи, придружени с традиционното за такива случаи прескомюнике. Информацията е на агенция "Фокус". 

Още по темата: общо новини по темата: 13
04.08.2007
04.08.2007
04.08.2007
04.08.2007
03.08.2007
03.08.2007
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Александър Томаш получи подкрепа от най-добрия български треньор за ХХ век
Борисов: Аз ли да казвам нещо за Крушарски? Питайте човека от фенклуба на Ботев за него
Треньори и служители в Локо: Заставаме зад Крушарски, подаваме молби за напускане!
Трима от Ботев с повиквателна за националния отбор
Решено е: Мачът между Кобрата и Махмуд Чар няма да е на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: