Златински: Стискам палци на Левент, но ще бием

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:52 / 11.08.2007
1870
Младежкият национал Христо Златински дойде през лятото от Локо Пловдив в "Надежда". По ирония на съдбата именно срещу черно-белите той ще запише официален дебют с фланелката на столичани. Пред "Тема Спорт" той говори за целите си при железничарите, ситуацията в бившия му клуб и предстоящия сблъсък срещу Оцелул Галац за Купата на УЕФА.

- Христо, вече два месеца си в Локо София. Какви амбиции ще преследваш с новия си отбор?

- Тук се чувствам много добре. Сприятелихме се бързо с колегите ми и мисля, че изградихме добър екип. Личната ми цел е да се наложа в титулярния състав и с добри изяви в него да стигна до националния отбор, а след това да реализирам трансфер в чужбина. Иначе желанието ни е отборът да показва класен футбол и да се класира на по-високо място от миналата година. Най-добре ще е да вземем титлата и да влезем в групите на УЕФА.

- Започвате шампионата с мач срещу Локо Пловдив, прогнозата ти?

- Очаквам да спечелим категорично, за да имаме летящ старт в шампионата.

- Следиш ли ситуацията в бившия си клуб? Според теб ще се вдигне ли той на крака с идването на Левент Назифоглу?

- Разбира се, че се интересувам. Този отбор ми даде изключително много в последните две години, благодарение на него израстнах като футболист. Надявам се след тези катаклизми нещата най-накрая да се оправят и тимът да тръгне напред. Ще е страхотно, ако Локо покаже нивото си от миналия сезон.

- Някои от крайните запалянковци на "Лаута" обаче са настроени против новия собственик на чисто етническа основа...

- Феновете си имат собствено мнение и нямам право да им се бъркам. Но лично аз не смятам, че подобни протести са оправдани. Господин Назифоглу е единственият, който изяви желание да помогне и внесе спокойствие в клуба.

- Свикнал си да играеш пред многобройна публика. Какво е мнението ти за агитката в "Надежда"?

- Още не съм изиграл нито един официален мач, за да почувствам истинската атмосфера на стадиона. Надявам се да е не по-лоша от тази в Пловдив. След мача с черно-белите идва дебютът ви в Европа срещу Оцелул Галац.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).