Атлетите тръгват без Ивет и Тезджан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:37 / 22.08.2007
823
Най-добрите български спринтьорки Тезджан Наимова и Ивет Лалова няма да летят с отбора за световното първенство по лека атлетика за Осака утре. Причината не е летен грип или контузия, а защото и двете се подготвят на лагер в чужбина.
Ивет ще се присъедини към тима в Милано, през където е полетът за Азия. Тезджан вече е в Япония, за да се аклиматизира. По схема като нейната се подготвя и лидерът на 100 м при мъжете Асафа Пауъл. Той замина за Осака още на 10 август.

Така утре сутринта за Япония от София ще заминат 5-има атлети - Николай Атанасов (ск. дължина), Румяна Карапетрова (копие), Мария Димитрова (тр. скок), Инна Ефтимова (100 м) и Даниела Йорданова (1500 м). Световната студентска шампионка на 3000 м/пр. Добринка Шаламанова също е в Осака, след като пристигна там от Банкок. Спас Бухалов и Цветелина Кирилова също пристигнаха и са настанени в четиризвездния хотел "Рийджънт". Вчера те вече направиха първа тренировка.

Днес пък се очаква да бъде преизбран за втори мандат президентът на международната федерация Ламин Диак. По-интересно ще бъде гласуването за 4-има негови заместници. Сред претендентите, общо 9 на брой, са легендите Сергей Бубка (Укр) и Себастиан Коу (Вбр). Шефът на БФЛА Добромир Карамаринов обяви, че би подкрепил Бубка за първи вицепрезидент.

Първенството ще бъде предавано пряко по БНТ всеки ден от 13,30 ч. Репортерът Евгени Николов заминава днес. Евроспорт също ще излъчи състезанията. Информацията е на вестник "7 дни спорт"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 27
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).