ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (25)
Марица отпадна от евротурнирите след ново 0:3 срещу Импел Гвардия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:27 / 08.12.2011Коментари (0)934
© Plovdiv24.bg
Женският вицешампион на България Марица (Пловдив) инкасира втора загуба от полския Импел Гвардия (Вроцлав) и отпадна от по-нататъшно участие в европейския клубен турнир за Купата на претендентите. В завършилия преди малко в Самоков реванш от втория кръг на надпреварата Жълтите отново не успяха да вземат гейм срещу по-опитния си съперник и отстъпиха с 0:3 (22:25, 18:25, 16:25).

Маричанки започнаха шеметно срещата, повеждайки с 3:0. След 8:6 на техническото прекъсване обаче гостенките направиха 3 поредни точки и поведоха в резултата. На второто техническо Импел вече имаше 5 точки аванс. Това не отказа българките и с настоятелна игра те отново се върнаха в гейма, изравнявайки за 20:20. Чудесни изяви имаха капитанката Диана Малинова и Марина Ковачева. Силите на пловдивчанки обаче не стигнаха за обрат и Гвардейките спечелиха частта с 25:22. Двата отбора бяха много равностойни в този първи гейм, като само повечето непредизвикани грешки в играта на Марица наклониха везните в полза на полякините.

Волейболистките от Вроцлав напълно доминираха на терена във втората част, въпреки че се разигра Бояна Андреева и непредизвиканият брак в играта на Марица намаля. Без да оставят каквито и да е съмнения за превъзходството си, полякините поведоха в резултата от самото начало и затвориха при 25:18 с много ефективна игра най-вече на Моника Чипирук и Ариел Уилсън.

В началото на третия гейм домакините отново заиграха много нахъсано и поведоха с 4:1. За съжаление, и този път позволиха на противника бързо да стопи разликата и да изравни за 5:5. Още четири поредни точки за Импел доведоха до 9:5 в полза на гостите. Тяхната блокада заигра почти безупречно и те дръпнаха с 19:8. Последва опит за щурм от страна на Марица, но за обрат вече беше твърде късно.

Топреализаторки на срещата станаха Бояна Андреева и Катажина Мрочковска с по 15 точки.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: