Марица отпадна от евротурнирите след ново 0:3 срещу Импел Гвардия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:27 / 08.12.2011
937
Женският вицешампион на България Марица (Пловдив) инкасира втора загуба от полския Импел Гвардия (Вроцлав) и отпадна от по-нататъшно участие в европейския клубен турнир за Купата на претендентите. В завършилия преди малко в Самоков реванш от втория кръг на надпреварата Жълтите отново не успяха да вземат гейм срещу по-опитния си съперник и отстъпиха с 0:3 (22:25, 18:25, 16:25).

Маричанки започнаха шеметно срещата, повеждайки с 3:0. След 8:6 на техническото прекъсване обаче гостенките направиха 3 поредни точки и поведоха в резултата. На второто техническо Импел вече имаше 5 точки аванс. Това не отказа българките и с настоятелна игра те отново се върнаха в гейма, изравнявайки за 20:20. Чудесни изяви имаха капитанката Диана Малинова и Марина Ковачева. Силите на пловдивчанки обаче не стигнаха за обрат и Гвардейките спечелиха частта с 25:22. Двата отбора бяха много равностойни в този първи гейм, като само повечето непредизвикани грешки в играта на Марица наклониха везните в полза на полякините.

Волейболистките от Вроцлав напълно доминираха на терена във втората част, въпреки че се разигра Бояна Андреева и непредизвиканият брак в играта на Марица намаля. Без да оставят каквито и да е съмнения за превъзходството си, полякините поведоха в резултата от самото начало и затвориха при 25:18 с много ефективна игра най-вече на Моника Чипирук и Ариел Уилсън.

В началото на третия гейм домакините отново заиграха много нахъсано и поведоха с 4:1. За съжаление, и този път позволиха на противника бързо да стопи разликата и да изравни за 5:5. Още четири поредни точки за Импел доведоха до 9:5 в полза на гостите. Тяхната блокада заигра почти безупречно и те дръпнаха с 19:8. Последва опит за щурм от страна на Марица, но за обрат вече беше твърде късно.

Топреализаторки на срещата станаха Бояна Андреева и Катажина Мрочковска с по 15 точки.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).