Тезджан гони финал с куче и меченце

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:25 / 24.08.2007
728
Тръгвам за Осака с нагласата да бягам финал на 100 м. Това заяви с усмивка водачката в европейската ранглиста в късия спринт и №7 в световната класация Тезджан Наимова. В шампионата на планетата на открито в Япония тя ще направи своя дебют при жените на подобен форум. На въпрос  дали това я притеснява психически, фурията отговори: "Спокойна съм и очаквам да реализирам най-доброто от себе си в Осака. Конкурентките не ме интересуват. Със своите 11,04 сек от началото на юли Наимова влезе в елита на европейския и световния спринт. В Осака тя ще бяга 100 и 200 м.

Топатлетката ни разкри също така, че си носи за талисман две плюшени играчки. "Вярвам, че кученцето, което ми подариха на световното за девойки в Китай през 2006 г., и мечето ще ми донесат късмет", заяви Наимова. През последните седмици тя почти не се е мяркала пред хора, тъй като се е адаптирала часово за Япония. Спринтьорката тренирала рано сутрин, а през деня се е опитвала да спи.

На летище "Малпенза" в Милано атлетите ни престояха близо 8 часа, за да чакат полета за Осака. Още с пристигането в Италия треньорът на Тезджан - Стойко Цонов, опита да намери стая за почивка, в която атлетката да поспи. От летището обаче го разочароваха, че нямат такава. Даниела Йорданова пък разкри, че в началото на август е имала лека контузия, която обаче вече е отшумяла. Заедно с двете ни топсъстезателки за Япония вчера отлетя втората ни група атлети - Инна Ефтимова (100 м), Мария Димитрова (троен скок), Румяна Карапетрова (копие) и Николай Атанасов (скок на дължина). Информацията е на вестник "Стандарт".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 27
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).