Ристосков се гаври с Ботев, 2:2 срещу Локо София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:41 / 02.09.2007
5923
При изключително скандално съдийство на ст. "Христо Ботев" в Пловдив Ботев и Локомотив София завършиха наравно 2:2. Головете отбелязаха Христов и Величков за Ботев, и Балдованлиев и Дафчев за Локо. Първият гол на Локомотив бе изключително скандален, като не стана ясно дали топката премина голлинията и след няколкосекундно чудене, асистент- съдията реши да отсъди гол. Това предизвика бурни реакции на играчите на терена, а също и на всички по трибуните. Освен това през целия мач главният съдия Ристосков подкрепяше гостите със смешни фаулове за столичани и спестявани очевидни такива за Ботев.

Като цяло мачът беше изключително оспорван. Двата отбора търсеха победата, но Ботев имаха повече реални възможности за гол, като пропуски направиха почти всички офанзивни играчи на "канарчетата". Първия гол още в 7-мата минута вкара Георги Христов. Нападателя засече лошо избитата от Валентин Галев топка и откри резултата.

Само няколко минути по-късно софийските железничари имаха възможност да върнат гола, но удар на Балдованлиев мина покрай гредата. След това обаче играчите на Локо Сф започнаха с мръсните номера. Само в една атака на два пъти футболисти симулираха за дузпи, но тези действия останаха ненаказани от съдията с жълти картони, както би трябвало да бъде.

В 32-рата минута Малин Орачев разби главата на Даниел Божков, която за секунди се окървави цялата, но Ристосков отново не разбра какво се случва и защо играчите на Ботев чистят топката в тъч. Въпреки литрите кръв, които се стичаха от лицето на капитана на Ботев, Малин Орачев остана ненаказан дори с устно предупреждение. Само минута по-късно Манчев изгуби топка в центъра, след което си я върна чисто, но рефера незнайно защо отсъди нарушение за Локо, а за още по-голяма изненада даде и жълт картон на халфа на Ботев.

Малко преди края на полувремето Георги Христов с добър финт се откъсна от защитник на Локо Сф, но бе повален с груб фаул в гръб, но главният рефер отново реши да бъде милостив и не даде картон.

Черешката на тортата постави страничният рефер Петър Стойчевски. В последната минута на първото полувреме след разбъркване Арсов изби топката в гредата, тя се върна към него, но той отново я изби. Изобщо не стана ясно дали топката премина голлинията, но това беше изключително съмнително, тъй като за да се зачете гол, тя трябва да премине с целия си обем. Въпреки всичко, страничният рефер Стойчевски, който на няколко пъти доказа, че не знае тази точка от правилника, отсъди гол. Веднага след това той и Ристосков бяха заобиколени от играчите на Ботев, но те бързо се разотидоха, тъй като разбраха, че няма как да променят решението на международния съдия от Сандански.

Второто полувреме, нахъсани за победа над "евробоеца", играчите на Ботев излезнаха да атакуват и не спряха до няколко минути преди края. Изненадващо за Стефан Грозданов и футболистите от София, "канарчетата" правеха атака след атака и почти не даваха шанс на "железничарите" да направят нещо смислено. Малко по-късно Ристосков даде жълт картон на Иво Иванов за брутален фаул срещу Красимир Кръстев.

В 65-тата минута жълто-черните отново поведоха. Пръв гол в "А" група вкара Величко Величков, след като засече центриране на Красимир Кръстев за 2:1. След този гол обаче играчите на Ботев спряха да атакуват агресивно и чакаха своя шанс на контраатаки. Това позволи на "червено-черните" да вземат инициативата в свои ръце.

Така се стигна до 73-тата минута, когато след корнер и разбъркване Марчо Дафчев се озова сам срещу вратаря Арсов и изравни. Въпреки оспорванията от играчите, Дафчев излезна от дълбочина и играчите, които първоначално бяха в засада, останаха пасивни в атаката и този гол няма да тежи на съвестта на Христо Ристосков.

Минути преди края играч на Локо София удари без топка Величко Величков, но вместо абсолютно задължителен червен картон, Ристосков отново остана безмълвен.

Така пред около 4000 зрители, Ботев и Локомотив София изиграха един приятен мач, който се превърна в драма, благодарение на странните действия на тройката рефери Христо Ристосков, Петър Стойчевски и Йордан Видов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).