ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Георги Христов: Мисля само за Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:45 / 04.09.2007Коментари (0)3810
© Plovdiv24.com
Само след 4 официални мача в Ботев, Георги Христов стана любимец на феновете. В момента 22 годишния нападател е лидер в класацията на голмайсторите с 4 гола, като вкара и хеттрик още във втория си мач срещу Видима Раковски. Преди да дойде в Ботев Христов играе само за Марица, като преди две години играе бараж за влизане в "А" група, а също с 18 вкарани гола става голмайстор на Източната Б ПФГ. Въпреки психологическата дупка, в която изпада след загубения бараж и лошото представяне на целия отбор успява да вкара 13 гола за миналия сезон, един от които в 1/16 финала за Купата на България срещу Ботев. След тренировката на отбора, Георги отдели няколко минути за читателите на Plovdiv24.com да разменим няколко думи за бившия му отбор Марица, бъдещето в Ботев и как прекарва свободното си време.

Как се чувстваш като играч на Ботев?

Чувствам се много добре, всички ме приеха много добре. С много от момчетата се познаваме от преди това и всичко си дойде от само себе си, колектива е много голям.

С Николай Манчев бяхте играли от преди това и сега се разбирате много добре на терена.

Ние с него играем от 10 години и си знаем и кътните зъби, така да се каже. Разбираме се много добре с него, разбираме се както и с другите момчета.

Бързо те прие публиката, чувстваш ли се като любимец?

Аз не мога да кажа, че се чувствам като любимец, всичките 11 които са на терена и тези на скамейката - всички са любимци на публиката. Ботев е целия отбор, не само аз или само треньорското ръководство. Благодаря много на всички, че ме подкрепят толкова, доволен съм, че и аз ги радвам.

Наближава дербито с Локо Пловдив, какво очакваш от мача?

Не съм излизал в мач с такова голямо значение. Надявам се, че ще се представим добре, ще играем за победа. Но все още е далеч да мислим, предстоят ни мачове със Славия и Берое. Като дойде седмицата преди мача с Локо Пловдив, тогава ще мислим.

Какво помниш от мача с Ботев миналата година за Купата?

Помня, че вкарах гол. Беше много хубав мач. Ботев надигра отбора на Марица тогава и заслужено спечели. Марица бяха много млад отбор тогава и опитът си каза думата.

Сега Ботев почна доста добре шампионата, какво очакваш до края?

Естествено, че ще се борим за място по-напред. Почнахме много добре, но можеше и още по-добре. Странични фактори повлияха в срещите в Благоевград и сега в неделя. Надявам се, че ще радваме феновете. Това е най-важното за нас, да играем хубав красив футбол, да вкарваме повече голове, да играем атрактивно.

Чувстваш ли отбора ощетен в последните два мача?

Аз принципно не коментирам съдийството, но не мисля, че е тенденциозно. По-скоро съдиите нямат това самочувствие, което трябва да имат. Не вярвах, че чак такива неща могат да стават, но след мачовете в Благоевград и с Локо София, те доста повлияха на тези два мача. Надявам се, че някой хора ще прогледнат и всичко това ще се оправи занапред.

Преди да дойдеш в Ботев бе на проби в ЦСКА, но те не те привлякоха, доволен ли си от това развитие на нещата?

Да, естествено, че съм доволен. В ЦСКА играх само една контрола, те искаха да играя още, но аз мисля, че съм се доказал, толкова голове съм вкарал в Б група, станах и голмайстор. Започнаха да ме викат на проби, аз мисля, че не съм футболист за проби. Казах им, ако искат да ме вземат, да ме взимат, те искаха да играя още и така се озовах в Ботев, които се оказаха най-сериозни. Сега съм щастлив по начина по който се развиват нещата.

В момента си едноличен водач в голмайсторската листа, смяташ ли, че имаш някакви шансове за голмайсторския приз - имаш добра халфова линия зад себе си.

Ами да, така е, футболистите зад мен ми създават положения. Аз се надявах така да тръгнат нещата, защото вярвам в себе си, имам самочувствие. Доволен съм от мачовете до сега и се надявам да вкарам още голове. Не е задължително да ставам голмайстор на "А" група, важното е отбора да върви, няма значение кой вкарва.

Кой ти е бил най-трудния момент до сега във футбола?

Това беше цялата минала година в Марица. След като отпаднахме на бараж, бях почти сигурно спряган за трансфер в ЦСКА и още няколко клуба, но така и нищо не се получи, не знам каква е причината дали от страна на шефовете на Марица или другите отбори. Целия сезон ми беше адски тежко, бях в много голяма дупка и не можех да правя това, което мога - беше ми много трудно. Добре, че дойде така тази оферта от страна на Ботев и се успокоих много.

Какво мислиш за назначаването на Боби Димитров като спортно-технически директор?


Той познава много добре мисленето на футболистите - до преди броени месеци беше футболист самия той. Поста който заема е много важен. Все още е нов в тази част на футбола, но надявам се, че ще си свърши работата добре.

Смяташ ли, че в близко време ще получиш повиквателна за националния отбор?

Това е целта на един футболист - да играе в националния отбор. С Димитър Пенев се познаваме лично и той решава кой да викне. Аз не мисля за това, като му дойде времето, ако има повиквателна към мен, ще се радвам. Но сега мисля единствено и изцяло за отбора на Ботев.

Мислиш ли за трансфер в чужбина?

В момента със сигурност не мисля за трансфер в чужбина. След като първите мачове минават добре, отбора играе добре и аз вкарвам голове единственото което мисля е за Ботев и на първо време мача със Славия.

Миналата година Ботев игра доста колебливо като гост, тази година сякаш започнаха по-добре във Варна и Благоевград. Смяташ ли, че е преодолян психологическия проблем?

Със сигурност е преодолян, аз мисля, че феновете, които присъстваха на мачовете във Варна и Благоевград видяха, че отбора играе по-добре от миналата година навънка. Ние самите го разбираме и добиваме самочувствие и се надяваме още следващия мач срещу Славия да измъкнем точки - излизаме за победа.

Какво ти е любимото занимание извън футбола?

Много обичам да играя билярд, слушам музика, излизам с приятели от Ботев и предишния отбор Марица, с приятелката ми излизаме, когато е възможно се забавлявам и в дискотеки, което е нормално за млад човек като мен. Общо взето главното за което мисля е дните, в които тренираме да се съсредоточавам 100% в тренировките и да давам всичко от себе си и всичко друго е второстепенно.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Керкез избира между двама родни национали за отбраната
Душан Керкез гледа на живо следващия съперник на Ботев
Голям талант на Ботев в състава на младежите
Село на 25 км от Пловдив отказа на ПФК Ботев да ползва стадиона
Локомотив плаща 3 бона за феновете на терена
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: