Георги Христов: Мисля само за Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:45 / 04.09.2007
3811
Само след 4 официални мача в Ботев, Георги Христов стана любимец на феновете. В момента 22 годишния нападател е лидер в класацията на голмайсторите с 4 гола, като вкара и хеттрик още във втория си мач срещу Видима Раковски. Преди да дойде в Ботев Христов играе само за Марица, като преди две години играе бараж за влизане в "А" група, а също с 18 вкарани гола става голмайстор на Източната Б ПФГ. Въпреки психологическата дупка, в която изпада след загубения бараж и лошото представяне на целия отбор успява да вкара 13 гола за миналия сезон, един от които в 1/16 финала за Купата на България срещу Ботев. След тренировката на отбора, Георги отдели няколко минути за читателите на Plovdiv24.com да разменим няколко думи за бившия му отбор Марица, бъдещето в Ботев и как прекарва свободното си време.

Как се чувстваш като играч на Ботев?

Чувствам се много добре, всички ме приеха много добре. С много от момчетата се познаваме от преди това и всичко си дойде от само себе си, колектива е много голям.

С Николай Манчев бяхте играли от преди това и сега се разбирате много добре на терена.

Ние с него играем от 10 години и си знаем и кътните зъби, така да се каже. Разбираме се много добре с него, разбираме се както и с другите момчета.

Бързо те прие публиката, чувстваш ли се като любимец?

Аз не мога да кажа, че се чувствам като любимец, всичките 11 които са на терена и тези на скамейката - всички са любимци на публиката. Ботев е целия отбор, не само аз или само треньорското ръководство. Благодаря много на всички, че ме подкрепят толкова, доволен съм, че и аз ги радвам.

Наближава дербито с Локо Пловдив, какво очакваш от мача?

Не съм излизал в мач с такова голямо значение. Надявам се, че ще се представим добре, ще играем за победа. Но все още е далеч да мислим, предстоят ни мачове със Славия и Берое. Като дойде седмицата преди мача с Локо Пловдив, тогава ще мислим.

Какво помниш от мача с Ботев миналата година за Купата?

Помня, че вкарах гол. Беше много хубав мач. Ботев надигра отбора на Марица тогава и заслужено спечели. Марица бяха много млад отбор тогава и опитът си каза думата.

Сега Ботев почна доста добре шампионата, какво очакваш до края?

Естествено, че ще се борим за място по-напред. Почнахме много добре, но можеше и още по-добре. Странични фактори повлияха в срещите в Благоевград и сега в неделя. Надявам се, че ще радваме феновете. Това е най-важното за нас, да играем хубав красив футбол, да вкарваме повече голове, да играем атрактивно.

Чувстваш ли отбора ощетен в последните два мача?

Аз принципно не коментирам съдийството, но не мисля, че е тенденциозно. По-скоро съдиите нямат това самочувствие, което трябва да имат. Не вярвах, че чак такива неща могат да стават, но след мачовете в Благоевград и с Локо София, те доста повлияха на тези два мача. Надявам се, че някой хора ще прогледнат и всичко това ще се оправи занапред.

Преди да дойдеш в Ботев бе на проби в ЦСКА, но те не те привлякоха, доволен ли си от това развитие на нещата?

Да, естествено, че съм доволен. В ЦСКА играх само една контрола, те искаха да играя още, но аз мисля, че съм се доказал, толкова голове съм вкарал в Б група, станах и голмайстор. Започнаха да ме викат на проби, аз мисля, че не съм футболист за проби. Казах им, ако искат да ме вземат, да ме взимат, те искаха да играя още и така се озовах в Ботев, които се оказаха най-сериозни. Сега съм щастлив по начина по който се развиват нещата.

В момента си едноличен водач в голмайсторската листа, смяташ ли, че имаш някакви шансове за голмайсторския приз - имаш добра халфова линия зад себе си.

Ами да, така е, футболистите зад мен ми създават положения. Аз се надявах така да тръгнат нещата, защото вярвам в себе си, имам самочувствие. Доволен съм от мачовете до сега и се надявам да вкарам още голове. Не е задължително да ставам голмайстор на "А" група, важното е отбора да върви, няма значение кой вкарва.

Кой ти е бил най-трудния момент до сега във футбола?

Това беше цялата минала година в Марица. След като отпаднахме на бараж, бях почти сигурно спряган за трансфер в ЦСКА и още няколко клуба, но така и нищо не се получи, не знам каква е причината дали от страна на шефовете на Марица или другите отбори. Целия сезон ми беше адски тежко, бях в много голяма дупка и не можех да правя това, което мога - беше ми много трудно. Добре, че дойде така тази оферта от страна на Ботев и се успокоих много.

Какво мислиш за назначаването на Боби Димитров като спортно-технически директор?


Той познава много добре мисленето на футболистите - до преди броени месеци беше футболист самия той. Поста който заема е много важен. Все още е нов в тази част на футбола, но надявам се, че ще си свърши работата добре.

Смяташ ли, че в близко време ще получиш повиквателна за националния отбор?

Това е целта на един футболист - да играе в националния отбор. С Димитър Пенев се познаваме лично и той решава кой да викне. Аз не мисля за това, като му дойде времето, ако има повиквателна към мен, ще се радвам. Но сега мисля единствено и изцяло за отбора на Ботев.

Мислиш ли за трансфер в чужбина?

В момента със сигурност не мисля за трансфер в чужбина. След като първите мачове минават добре, отбора играе добре и аз вкарвам голове единственото което мисля е за Ботев и на първо време мача със Славия.

Миналата година Ботев игра доста колебливо като гост, тази година сякаш започнаха по-добре във Варна и Благоевград. Смяташ ли, че е преодолян психологическия проблем?

Със сигурност е преодолян, аз мисля, че феновете, които присъстваха на мачовете във Варна и Благоевград видяха, че отбора играе по-добре от миналата година навънка. Ние самите го разбираме и добиваме самочувствие и се надяваме още следващия мач срещу Славия да измъкнем точки - излизаме за победа.

Какво ти е любимото занимание извън футбола?

Много обичам да играя билярд, слушам музика, излизам с приятели от Ботев и предишния отбор Марица, с приятелката ми излизаме, когато е възможно се забавлявам и в дискотеки, което е нормално за млад човек като мен. Общо взето главното за което мисля е дните, в които тренираме да се съсредоточавам 100% в тренировките и да давам всичко от себе си и всичко друго е второстепенно.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).