Назифоглу: Освободих Маринов защото е средняк

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:57 / 24.09.2007
3752
Собственикът на Локомотив Пловдив Левент Назифоглу обяви официално пред Sportal.bg името на новия треньор на Локомотив Пловдив. Той е Ясен Петров, който доскоро водеше кръвния враг на "смърфовете" Ботев Пловдив.

- Г-н Назифоглу, кой е новият треньор на Локомотив Пловдив?

- Името му е Ясен Петров. Предполагам го познавате добре?

- Да, така е. Как се спряхте на него?

- Препоръчаха ми го.

- Кой?

- Няма значение. Не желая да споменавам имена. Само ще ви кажа, че са футболни хора, на които имам доверие. А и да ви призная, познавам Ясен отдавна. Следя развитието му и съм запознат с неговия потенциал като треньор. Той е млад и преспективен специалист. Когато пристигнах в Локомотив, обявих, че ще гоним високи цели. Мисля, че с Ясен Петров те са изпълними.

- Какво значи високи цели?

- За момента влизане в топ 5 на България. После ще видим.

- Как ще го постигнете?

- Ще заложим на преспективни и млади футболисти. Новият треньор ще работи с тях. Това е бъдещето пред Локомотив и футбола като цяло. Искаме да продължим по пътя, който сме си избрали, а това нямаше как да стане без промяната, която предприех със смяната на треньора?

- Каква е причината за смяната на Иван Маринов с Ясен Петров?

- Иван Маринов е добър треньор, който няма високи цели. Средняк. Задоволява се с малко. Амбициите му са по-малки от моите и това се превръща в проблем за Локомотив. Мисля че Ясен Петров е по-амбициозен, поне се надявам да е така.

- Появиха се информации, че преговаряте и с Велислав Вуцов...

- Не го познавам. Не сме преговаряли с никой. Изключението разбира се, е новият треньор.

- Защо избрахте да назначите треньор, който до скоро бе наставник на Ботев Пловдив?

- За мен лично няма значение какво е правил преди. Важното е, че хората около мен ме убедиха, че той е правилният избор и аз се съгласих с това. Ако Локомотив започне да побеждава и се отърси от средняческия манталитет, предполагам, че феновете ще го приемат добре. Дори повече. Заради успеха на Локомотив те ще бъдат по-щастливи от сега.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).