ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ясен Петров: Взех най-трудното решение в моя живот
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:35 / 01.10.2007Коментари (0)5400
© Plovdiv24.com
Наставникът на Локомотив Пд Ясен Петров стартира кариерата си на Лаута с убедителното 4:0 срещу градския съперник Ботев. Днес Петров обяви във Футбол БГ, че целите на отбора са да бъде разбита хегемонията на първите четири отбора в шампионата. Ето какво сподели Ясен и пред микрофона на Sport1.bg:

- Свикнахте ли вече с новата роля и отшумя ли еуфорията на от победата над Ботев?

- Определено трябва да кажа, че взех най-трудното решение в моя живот. В същото време трябва да добавя, че тази една седмица на Лаута беше много лека като работа. Аз съм безкрайна амбициран да се докажа, след принудителната почивка от четири месеца. Благодаря на момчетата от отбора за тяхната работа. Иначе еуфорията още не е отминала, но следващия мач чука на вратата. Програмата ни е доста тежка и от днес с футболистите започваме да се готвим за предстоящите двубои. Моето желание е по най-бързия начин да забравим тази победа и де сме изключително концентрирани в съвместната ни работа занапред.

- Имаше ли неувереност във Вас преди дербито на Пловдив?

- Аз никога не съм бил неуверен, защото ако се съмнявам и нямам необходимото самочувствие просто няма смисъл да се захващам с тази работа. А моята увереност бе подплатена от работата на моите футболисти през отминалата седмица.

- Имахте ли информация, как ще Ви приемат футболистите на Локомотив преди да сключите договор с този клуб?

- Бях наясно с обстановката и качествата на футболистите и това е една от причините да съм наставник на този отбор. Локомотив Пд разполага с много интересни футболисти, а моето желание е този тим да изглежда все по-добре. Нашата професия е много ветровита, а отношенията между играчи и треньор трябва да се базира на взаимното уважение. В същото време всички трябва да знаем, че заедно носим отговорността.

- Как се работи с г-н Назифоглу?

- Изключително леко се работи с него. На мен лично ми допада, че този човек има мечти, които са доста смели и иска да ги осъществи с Локомотив Пд.

- Знаете ли защо Назифоглу се захвана с футбол в България?

- Не сме стигали до тази деликатна тема в разговорите си. Мен единствено ме интересува клубът да изпълни своите задължения към футболистите и останалите хора от отбора напълно професионално. До този момент не виждам нещо, което да не е наред в Локомотив Пд.

- Може ли да се каже, че Камбуров и Сакалив са над нивото на отбора на този етап?

- Не! Те са доказателство, че Локомотив Пд иска да има едно високо ниво. Една от причините да работя с този тим е наличието на изключително качествени футболисти. Просто трябва да разгърнем потенциала, който виждам в момчетата. Целите са от мач на мач да вървим нагоре.

- Какво ще кажете за предишния наставник?

- Само най - добри думи за колегата. Човек първо трябва да уважава професията си е естествено всеки, който работи в нея. Иначе аз си имам методи на работа и от първата до последната тренировка наблягам на тактическата работа.

- Заговори се за нови трансфери в Локомотив Пд...

- Прочетох за Котев и Лазаров. Аз не съм запознат с такава информация. Затова не мога да коментирам. Обичам да се съобщават нещата, когато те станат факт. По тази причина от мен ще научите новини, когато те са на сто процента истина.

- Има постове в отбора, където конкуренцията е сериозна. Това не Ви ли притеснява?

- Моите разбирания за футбола са съвсем различни. За мен няма титуляри и резерви. Искам да се чудя, кой да пусна, а не да имам проблем с определянето на състава за даден мач. Не се страхувам да имам конкуренция в отбора. И още нещо - ще се боря в съблекалнята да има една добра атмосфера, което е изключително важно за успеха на един отбор. Желанието ми е ако не тази година, то през следващия сезон да бъдем в четворката. Искам Локомотив Пд да разбие хегемонията на първите четири тима в нашето първенство и да създава проблеми на грандовете.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Треньори и служители в Локо: Заставаме зад Крушарски, подаваме молби за напускане!
Все още не е отсъждана дузпа в мачовете на Ботев и Локо през сезона
УЕФА увеличи двойно сумата за клубовете от Първа лига, има и друга важна промяна
Легенда, лидер и капитан с "черно-бяло" сърце! Честит рожден ден на Димитър Илиев!
Крушарски: Спирам да плащам! Дал съм 20, но искам само 5 милиона за акциите! Няма да си тръгна без тази сума
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: