Ботев не успя да бие Черно Море

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:19 / 06.10.2007
7250
Ботев не успя да победи Черно Море и завърши 1:1 в слаб мач пред около 3000 човека. "Канарчетата" доминираха през цялото първо полувреме, но през втората част играха по-слабо. Головете отбелязаха Георги Христов за "жълто-черните" и Фабиньо за гостите. През първото полувреме Ботев изпуснаха няколко много добри положения, а след почивката няколко странни смени съвсем притъпиха играта на "канарчетата".

Футболистите на Ботев започнаха доста агресивно срещата и натикаха противника в неговата половина още в началото. В 9-ата минута Георги Христов откри резултата. След центриране от пряк свободен удар на Николай Манчев, голмайстора на "А" група засече топката за 1:0.

"Канарчетата" не спряха да атакуват и пет минути по-късно Йордан Минев остана очи в очи с вратаря на гостите Карамфил Илчев, но защитника на Ботев пропусна да удвои. В следващите минути "канарчетата" на няколко пъти можеха да вкарат втори гол, но нямаха шанс. Първо Саидходжа пропусна сам срещу вратаря, а след това Какалов пробва триково изпълнение с гръб към вратата, но отново спечели само ъглов удар.

След тези пропуски на Ботев, най-нелогичното се случи. Грешка в защитата на "канарчетата" остави Фабиньо сам срещу Арсов и бразилеца не сгреши за 1:1. След този гол възпитаниците на Никола Спасов се прибраха в своята половина.

Второто полувреме започна със смяна - на мястото на един от най-активните на терена Саидходжа влезе Емил Урумов, който не се запомни с нищо. Играчите на Ботев продължиха с атаките си, като най-близо до гола бе Николай Манчев, който в 49-ата минута удари греда.

Търсейки нов гол, Тенчо Тенев, който води отбора от тунела, вкара Тодор Тимонов - Лимона, на мястото на Николай Манчев. Тимонов се включи добре, но също не успя да помогне на Ботев за достигане на победата. Малко по-късно Борислав Караматев, който изигра добър мач като титуляр бе заменен от Васил Гърков.

Десет минути преди края Карамфил Илчев, който спечели общо около 5 минути време, бавейки аутовете, получи жълт картон за тези си действия. Гостите се защитаваха добре и не дадоха още шансове на Ботев да отбележат, като дори на два пъти имаха много добри възможности за победен гол, но Лилчо Арсов се намеси отлично.

Така Ботев разочароваха своите фенове, допускайки второ домакинско равенство и не оправдаха очакванията на феновете за разгромна победа след загубата в дербито с Локомотив. Недоволни от играта, привържениците на "канарчетата" по време на срещата и след нейния край скандираха против Димитър Христолов, но до по-сериозни ексцесии не се стигна.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).