Спартак отпадна от купата на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:27 / 12.10.2007
3838
Спартак отпадна още в първия кръг от турнира за Купата на България. "Гладиаторите" загубиха нелепо като домакини от тима на Светкавица (Търговище) с 1:2, като победният гол за гостите падна в даденото от съдията двуминутно продължение.

"Синьо-белите" владееха през целия мач инициативата на терена, но липсата на късмет не им позволи да са крайните победители.

Още в 12 минута домакините можеха да поведат в резултата, но Йордан Христов с глава уцели напречната греда на гостите. Само 2 минути по-късно гредата отново бе добър помощник на стража на гостите Дилян Димов. Този път пропускът бе на Иван Площаков, който от 2 метра стреля отново в страничния стълб.

Логично Спартак поведе в резултата в 34-ата минута на двубоя. Тогава нападателят Иван Площаков след центриране от дълбочина с глава отбеляза за 1:0 в полза на домакините .

През второто полувреме "гладиаторите" отново бяха по-добри на терена, но малшансът не беше на тяхна страна в този мач.

Гостите изравниха резултата в 66-та минута, когато Даниел Генов с удар от 30 метра прехвърли вратаря на Спартак Васил Василев.

Точно когато всички на стадиона очакваха продълженията на мача, гостите стигнаха до крайния успех. В даденото двуминутно продължение на срещата главния съдия Емил Киров от Самоков свири много спорна дузпа за тима на Светкавица. Защитникът от Спартак Людмил Николов се опита да изчисти топката от своето наказателно поле, но тя се удари в ръката му и главният рефер отсъди 11 метров наказателен удар в полза на гостите.

Точен за 1:2 бе Георги Кичуков и по-този начин класира Светаквица в следващият кръг от надпреварата за купата на България.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).