Ботев остава без лиценз?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:51 / 22.10.2007
3685
Ботев e изправен пред сериозната заплаха да не получи лиценз следващото лято. В Пловдив върви мълва, че клубът дължи около 800 000 лв. на НОИ и други институции. Засега ръководството на Ботев ги погасява разсрочено.

След влизането в сила на новия закон за големите длъжници обаче единствено финансовият министър Пламен Орешарски може да се разпореди как да бъде изчистена тази сума.

Така не е изключено най-старият футболен клуб в страната да последва съдбата на Пирин, който бе пратен при аматьорите заради огромни задължения. Запалянковците на Ботев дори прогнозират, че за да не се стигне до изваждането на отбора от елитния футбол, в най-скоро време ще бъде сменена собствеността на клуба.

Във фенклуба разполагат с информация, че сериозен бизнесмен проявява интерес към Ботев. За да се стигне до разговори обаче, сегашният шеф Димитър Христолов все пак трябва да обяви, че продава акциите си.

- Има светлина в тунела. Сделката обаче едва ли ще бъде приключена по-рано от пролетта - заяви Божидар Божилов, член на УС на фенклуб Ботев 1912. Информацията е на вестник "7 дни спорт"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).