Ботев удави Нафтекс по пътя към Купата на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:03 / 31.10.2007
9011
Ботев победи Нафтекс като гост с 0:1 и стана втория пловдивски отбор класирал се за 1/8-на финалите от турнира за Купата на България. Точен за „канарчетата" беше намиращия се в страхотна форма Йордан Минев.

Срещата започна много добре за възпитаниците на Тенчо Тенев и Саидходжа имаше възможност да открие още в 8-та минута. Нападателят изстреля фалцово топката от границата на наказателното поле и разтресе горната греда.

След това положение домакините вдигнаха оборотите и заредиха атаки към Арсов, но вратарят на Ботев отново не остави никакви шансове на офанзивните футболисти на Нафтекс.

В самия край на първото полувреме отново Саидходжа имаше възможност да стреля от разстояние, но този път ударът му премина над вратата.

Второто полувреме бе далеч по-добро за Ботев. Още в 53-та минута Георги Христов се оакза на добра стрелкова позиция, но Темерлиев спаси.

В 69-та минута Йордан Минев изстреля снаряд от над 30 метра и препарира вратаря на домакините, вкарвайки за 0:1.

Само 5 минути след като се разписа Минев, заедно с Митко Трендафилов поеха преждевременно към душовете след разправия помежду им.

В числено намален състав и двата отбора не можаха да създадат чисти голови положения до 83-та минута. Тогава Георги Христов се разходи през цялата защита на домакините, но стреля много неточно над гредата.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).