Мирела Чилингирова защити европейската си титла по таекуон-до в София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:37 / 19.05.2012
1902
Състезателката на таекуон-до клуб "Тракия" - Пловдив, Мирела Чилингирова защити своята европейска титла при девойките от миналата година. Това стана по време на Европейското първенство по таекуон-до, което се провежда в зала "Арена Армеец" в София. В тежка конкуренция със състезателите от Украйна, Русия и Гърция, Мирела отново извоюва златото.

Европейското първенство бе открито на 16-ти май от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Мненията на всички участници са, че след това първенство трудно ще се достигне такова високо ниво на организация, съобщи генералният секретар на Федерацията и президент на клуб "Тракия" Костадин Димитров.

При предишното домакинство през 2004-та година имахме перфектна организация, но залата не бе в добро състояние. Сега спортното бижу на България - Арена Армеец, както и организацията, която направихме, впечатлиха всички участници и най-вече президента на Международната таекуон-до федерация проф. доктор Чанг Унг и президента на Европейската таекуон-до федерация майстор Майкъл Прюит.

Засега сме изключително доволни от българското представяне - имаме 4 златни медала при ветераните, 4 златни отличия при децата, 4 при юношите и девойките, както и 2 златни медала при мъжете и жените. Надяваме се до неделя, когато приключва състезанието, да направим добро класиране, сподели още Костадин Димитров.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 15
Днес: 12


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).