ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Номинации за Футболист на Пловдив 2007: Георги Христов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:16 / 13.12.2007Коментари (0)7634
© Plovdiv24.com
До Коледа всеки ден Plovdiv24.com ще ви представя по един от номинираните футбоисти в анкетата ни за футбоист на Пловдив 2007. Представяме ви играчите по азбучен ред.

Георги Христов е роден на 10 януари 1985 г. Започва с футбола от ранна детска възраст, като прекарва цялата си кариера в Марица. През 2006-а е на крачка от промоция в "А" група, но отбора му губи драматично баража от Конелиано. Същия сезон е голмайстор на Източната "Б" група с отчайваща преднина пред втория - цели 5 гола. След това на два пъти минава проби в ЦСКА, но в крайна сметка това лято пристигна в Ботев. Вкарва хеттрик още във втория си мач в "А" група срещу Видима.

Блиц интервю:

- Как оценяваш представянето си през 2007-а година?
- Доволен съм, отборът като цяло можеше да се представим и малко по-добре. За себе си съм доволен, дори не очаквах чак така да се получи, но все пак като вярваш в себе си всичко се получава.

- Кой беше най-трудния момент през изминалата година?
- Най-трудният момент със сигурност беше загубата от Локо Пловдив. За мен това беше първо дерби, излезнахме малко притеснени, не знам защо, но със сигурност това беше най-трудния момент през 2007-а.

- Оптимист ли си за своето бъдеще и това на Ботев?
- Аз винаги съм оптимист, каквото и да стане, падал съм и с много по-големи резултати, но винаги трябва да се мисли оптимистично, защото ако искаш да постигнеш нещо трябва да мислиш положително.

- Мислиш ли за трансфери?
- Не, за сега мисля само за предстоящите празници.

- Къде ще прекараш коледно-новогодишните празници?
- Честно казано, още не съм решил. Окончателно ще реша другата седмица.

Георги Христов - движещата сила в Ботев

Мнението на Plovdiv24.com:
Георги Христов е един от малкото нападатели в "А" група, които умеят да играят еднакво добре и с двата крака. Класата на Христов си личи от голмайсторската листа на "А" група - 9 гола за дебютния му сезон в първия ешалон. Ако се броят само головете от игра, Христов дели първото място с осем гола с Бето, измествайки Марчо Дафчев, който има 5 вкарани дузпи. Като се добавят и седемте гола през пролетта с екипа на Марица, картината става ясна - роден голмайстор.

Не всичко обаче опира до това да можеш да вкарваш голове, а Георги Христов може много повече от това. Снажния нападател има и 3 асистенции. Един от най-запомнящите се моменти бе в срещата с Берое, когато открадна една топка почти от наказателното поле на "канарчетата", премина през целия терен абсолютно сам и изведе перфектно Георги Аврамов сам срещу вратаря.

Георги Христов стана и много бързо любимец на феновете на Ботев. Едва ли има някой, който да не е доволен от играта му. Всъщност трудно ще се намери недостатък в Христов, който освен, че е перфектен на терена е такъв и извън него. Изцяло отдаден на футбола, Христов - за разлика от повечето си съотборници - рядко посещава нощните клубове преди или след шампионатни срещи, поддържа и перфектна спортна форма, като играе еднакво добре и в първите минути на мачовете и в последните. Напълно заслужена номинация и сериозен претендент за първото място - Георги Христов.

Мнението на специалиста - Иван Панчов, Евроком България:
Безспорно най-доброто попадение в отбора на Ботев през лятната пауза. С отбелязаните от него 9 гола донесе доста точки на отбора.

Класацията за Футболист на Пловдив за 2007-ма година ще стартира на страниците на Plovdiv24.com, след като бъдат представени всички номинирани.

Още по темата: общо новини по темата: 17
09.01.2008
09.01.2008
07.01.2008
02.01.2008
25.12.2007
24.12.2007
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Необичаен участник в тренировката на Ботев
Ботев с 56-минутен филм за Купата! Прожектира го в пловдивско кино
Фондация обяви събраните средства за паметник на Чико
Нов треньор ще спира дубъла на Ботев
Ботев срещу Арда и статистиката! Керкез решава кой да замени Попето
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: