Номинации за Футболист на Пловдив 2007: Георги Христов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:16 / 13.12.2007
7634
До Коледа всеки ден Plovdiv24.com ще ви представя по един от номинираните футбоисти в анкетата ни за футбоист на Пловдив 2007. Представяме ви играчите по азбучен ред.

Георги Христов е роден на 10 януари 1985 г. Започва с футбола от ранна детска възраст, като прекарва цялата си кариера в Марица. През 2006-а е на крачка от промоция в "А" група, но отбора му губи драматично баража от Конелиано. Същия сезон е голмайстор на Източната "Б" група с отчайваща преднина пред втория - цели 5 гола. След това на два пъти минава проби в ЦСКА, но в крайна сметка това лято пристигна в Ботев. Вкарва хеттрик още във втория си мач в "А" група срещу Видима.

Блиц интервю:

- Как оценяваш представянето си през 2007-а година?
- Доволен съм, отборът като цяло можеше да се представим и малко по-добре. За себе си съм доволен, дори не очаквах чак така да се получи, но все пак като вярваш в себе си всичко се получава.

- Кой беше най-трудния момент през изминалата година?
- Най-трудният момент със сигурност беше загубата от Локо Пловдив. За мен това беше първо дерби, излезнахме малко притеснени, не знам защо, но със сигурност това беше най-трудния момент през 2007-а.

- Оптимист ли си за своето бъдеще и това на Ботев?
- Аз винаги съм оптимист, каквото и да стане, падал съм и с много по-големи резултати, но винаги трябва да се мисли оптимистично, защото ако искаш да постигнеш нещо трябва да мислиш положително.

- Мислиш ли за трансфери?
- Не, за сега мисля само за предстоящите празници.

- Къде ще прекараш коледно-новогодишните празници?
- Честно казано, още не съм решил. Окончателно ще реша другата седмица.

Георги Христов - движещата сила в Ботев

Мнението на Plovdiv24.com:
Георги Христов е един от малкото нападатели в "А" група, които умеят да играят еднакво добре и с двата крака. Класата на Христов си личи от голмайсторската листа на "А" група - 9 гола за дебютния му сезон в първия ешалон. Ако се броят само головете от игра, Христов дели първото място с осем гола с Бето, измествайки Марчо Дафчев, който има 5 вкарани дузпи. Като се добавят и седемте гола през пролетта с екипа на Марица, картината става ясна - роден голмайстор.

Не всичко обаче опира до това да можеш да вкарваш голове, а Георги Христов може много повече от това. Снажния нападател има и 3 асистенции. Един от най-запомнящите се моменти бе в срещата с Берое, когато открадна една топка почти от наказателното поле на "канарчетата", премина през целия терен абсолютно сам и изведе перфектно Георги Аврамов сам срещу вратаря.

Георги Христов стана и много бързо любимец на феновете на Ботев. Едва ли има някой, който да не е доволен от играта му. Всъщност трудно ще се намери недостатък в Христов, който освен, че е перфектен на терена е такъв и извън него. Изцяло отдаден на футбола, Христов - за разлика от повечето си съотборници - рядко посещава нощните клубове преди или след шампионатни срещи, поддържа и перфектна спортна форма, като играе еднакво добре и в първите минути на мачовете и в последните. Напълно заслужена номинация и сериозен претендент за първото място - Георги Христов.

Мнението на специалиста - Иван Панчов, Евроком България:
Безспорно най-доброто попадение в отбора на Ботев през лятната пауза. С отбелязаните от него 9 гола донесе доста точки на отбора.

Класацията за Футболист на Пловдив за 2007-ма година ще стартира на страниците на Plovdiv24.com, след като бъдат представени всички номинирани.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).