Номинации за Футболист на Пловдив 2007: Йордан Милиев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:23 / 17.12.2007
4640
Йордан Милиев е роден на 05.10.1987 в Пещера. Завършва образованието си в Пловдив и тренира в юношеския тим на Аполи 99. Дебютира за Локомотив през лятото на 2006-а и бързо се наложи като титуляр в центъра на отбраната и като любимец на феновете. През този сезон отбеляза и първия си гол за Локомотив, който се оказа и победен.

Блиц интервю:

- Как оценяваш представянето си през тази година?
- Не обичам сам да давам оценка на моята работа.

- Кой беше най-трудния момент за теб през изминалата година?
- Целия полусезон беше доста труден. Доста труд се положи, както в тренировъчния процес, така и на мачовете.

- Оптимист ли си за бъдещето си и за бъдещето на отбора?
- Разбира се, че съм оптимист. Изградихме един много добър колектив, атмосферата в отбора е страхотна, продължаваме да работим и се надяваме следващия полусезон да постигнем по-големи резултати.

- Мислиш ли за трансфери?
- На този етап се чувствам много добре в Локомотив и най-вероятно тук ще остана и през 2008-а.

- Къде ще прекараш коледно-новогодишните празници?
- В Пловдив, с близки и приятели.

Мнението на Plovdiv24:
Милиев безспорно е един от най-добрите защитници в родното първенство. Остава загадка защо не получава повиквателна за младежкия национален отбор.След убийството на Александър Тасев много от грандовете изявиха желание да го вземат в рeдиците си, но младокът реши да остане верен на Локомотив. Израства със всеки изминал мач и това се признава както от специалистите, така и от феновете на „черно-белите".

Мнението на специалиста - Стоян Грозлеков, lportala.net:
Истинските анкети и най-сладки признания са тези, които се правят от феновете. Данчо Милиев определено е тяхна слабост, тъй като винаги е държал на искрения си контакт с тях, а и като пловдивчанин (макар и роден в Пещера), той е приет от тях като "наше момче". Именно това им липсва най-много на запалянковците - собствени кадри с "черно-бели" сърца, чийто имена да възпяват.

В чисто футболен аспект Йордан Милиев и Иван Иванов сглобиха здрави клещи пред вратата на Локомотив и израстването им е неоспоримо. Може би по-горните изречения и факта, че Милиев е футболист на Локомотив, а не предостъпен за година, му дават лека преднина пред русокосия му колега в отбрана, който заслужава не по-малко признание.

Освен с игрите си на терена, Милиев показа близостта си до една от крайните фракции "Наполетани", като на мача срещу Спартак Вн, когато отбеляза първия си гол с черно-бялото райе, показа под него фланелката на групировката. Този факт, определено спечели симпатииите на ултресите и те ще го подкрепят. И ще се надяват, Локомотив да продължава да е предизвикателство за 20-годишния бранител, с който той да продължи израстването си.

Класацията за Футболист на Пловдив за 2007-ма година ще стартира на страниците на Plovdiv24.com, след като бъдат представени всички номинирани.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).