Дамян Филипов с блестящ дебют на световната купа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:21 / 18.12.2007
991
Топколоездачът на ПКД „Цар Симеон-Рея 96" Дамян Филипов направи блестящ дебют на турнира за световната купа по колоездене на писта във Виена. 22-годишният пловдивчанин се класира 4-ти в дисциплината скреч (80 обиколки с финален спринт) и в двата състезателни дни и по чудо изпусна бронзов медал още при първото си участие за световната купа. 

Дамян е с най-предно класиране от всички наши национали, а новият старши треньор на държавния ни тим Майкъл Саидстууд бе изключително доволен от представянето му. 
Филипов влезе в десетката на света и в дисциплината издръжливост по точки при 160 обиколки на пистата. След първия състезателен ден представителят на „Цар Симеон-Рея 96" бе 9-ти, а след втория се изкачи с 2 места напред и се нареди на 7-мото място.

След състезанието Саидстууд похвалил лично Дамян за отличното му каране. 39-годишният датски спец бе много доволен от върховата спортна форма на пловдивчанина и бързия му напредък в пистовото колоездене. Това бе второ участие на Филипов в голям колоездачен форум. При официалния си дебют при мъжете - на европейското първенство по колоездене на писта в Алкмаар, Холандия през ноември, той остана 15-ти в дисциплината издръжливост.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 27
Днес: 12


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).