ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (6) | Вчера (27)
Теглят жребия за Купата на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:31 / 18.12.2007Коментари (0)3585
© Plovdiv24.com
На 19.12.2007 г. от 11:00 ч. предстои да бъде изтеглен жребия за 1/4 финалите за Купата на България. В него ще участват и двата елитни пловдивски отбора - Локомотив и Ботев, което се случва за пръв път от 2005 година. Възможните противници са Левски, Литекс, Локо София, Пирин, Черно море и Калиакра. Победителите се излъчват в един двубой, като Калиакра ще е домакин в техния четвъртфинал, а за останалите три ще се тегли жребий.

Именно тимът от северното крайбрежие е най-желаният от всички противник. За Локомотив това си е почти сигурен полуфинал, но Ботев имат стар проблем с гостуванията. Все пак на 1/16 финалите "канарчетата" победиха като гост Нафтекс и сякаш проблемът е преминат.

Пирин също изглежда лесно преодолим противник. Въпреки предната позиция в класирането, бившата Македонска слава не показва нищо стойностно в мачовете си и често печели с доста съмнителни средства. Гостуването в Благоевград може да е тежко, но не е невъзможно за спечелване. През есента Ботев загубиха само с 0:1, без да бъдат надиграни и то след редица съдийски грешки в ущърб на жълто-черните. Локомотив пък направиха 0:0 в Пловдив в последния кръг като отново имаше доста съмнения около съдийството.

Черно Море също са един от лесно преодолимите съперници, при благоприятен жребий - мачът да се играе в Пловдив. През полусезона варненци гостуваха и на двата пловдивски отбора, като загубиха от Локо с 2:1 и направиха 1:1 с Ботев. Срещата във Варна ще е изключително трудна, но също не трябва да бъде отписвана.

Локомотив София са един от хитовете на сезона. Славия, които също са определяни като хит, обаче загубиха от Ботев в предишния кръг. Шансовете на пловдивските отбори в София са минимални, но Локо София едва ли ще успеят да измъкнат нещо в Пловдив. През сезона Ботев направиха 2:2 в Пловдив, а железничарското дерби, играно в столицата завърши 2:1 за домакините. И двата мача обаче бяха изпълнени с редица скандали относно съдийството.

Тази година Литекс са изненадващо слаби, като са само на една точка пред Локо Пловдив. Ловчанлии записаха редица загуби и равенства с доста непретенциозни отбори. Все пак оранжевите бяха безкомпромисни срещу Ботев и победиха с 6:0. Преди това загубиха от Локомотив в Пловдив с 1:0. Независимо от позицията в класирането, едва ли някой може да се надява на нещо повече от почетна загуба в Ловеч, но в Пловдив везните се накланят сериозно за пловдивските тимове.

Левски е най-трудния възможен жребий за Ботев или Локомотив. Едва ли има нужда да коментираме евентуално гостуване в София, където Ботев паднаха с 6:2, въпреки че надиграха съперника си в първите минути. Локомотив също гостуваха в София и загубиха с 3:1, но не отстъпваха по нищо на сините, освен по съдийската подкрепа - едва ли някой ще забрави една от най-скандалните дузпи през сезона, отсъдена срещу "смърфовете".

Разбира се, жребият може да определи на 1/4 финал пловдивските отбори да играят именно един срещу друг. Много хора в Пловдив си мечтаят именно за такъв мач, но ние им пожелаваме да се срещнат на финал или в краен случай полуфинал. Все пак мисията ще е изключително трудна, а мач между Ботев и Локо за Купата на България крие много емоции.

Именно такъв жребий се падна в последното издание на Купата на България, в което имаше два пловдивски отбора на 1/4 финал. Ботев, тогава отбор от втора дивизия, прие край Бирената фабрика Локомотив, тогава защитаващ шампион на "А" група. Макар и с 10 души, "канарчетата" удържаха 1:1 в редовното време. В продължението Локо взеха победата, но след това отпаднаха на полуфинал от Левски.

Предишният случай на два пловдивски отбора в тази фаза бе през далечната 1996-а година. Тогава Спартак и Локо се срещнаха в два четвъртфинални двубоя, като с победа с 1:0 и равенство 1:1 "смърфовете" се класираха за полуфинал, загубен от Славия. Локомотив бяха отстранили Марица след изпълнение на дузпи, а Спартак надиграха софийския Септември.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
След разстрела от нападателите на Ботев - вратарят на Арда е №1 в класация
Букмейкърите отписаха Твенте срещу Манчестър Юнайтед
КПБП: Предстои дерби с най-големия исторически противник - отборът от Подуяне!
УЕФА увеличи двойно сумата за клубовете от Първа лига, има и друга важна промяна
Легенда, лидер и капитан с "черно-бяло" сърце! Честит рожден ден на Димитър Илиев!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: