ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (11)
Зам.кметът Георги Титюков откри финалния турнир Ариана Аматьорска Лига в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:34 / 07.07.2012Коментари (0)1652
©
Зам.кметът на община Пловдив Георги Титюков откри днес в града финалната надпревара в турнира Ариана Аматьорска Лига. През следващите три дни Пловдив приема 16-те отбора-финалисти от регионалните кръгове на надпреварата, които ще се борят за голямата награда на Ариана - титла и демонстративен двубой с шампиона на България "Лудогорец". Кулминацията предстои в неделя, когато ще бъде излъчен националният шампион по аматьорски футбол на Ариана и той ще се изправи от 19.30 часа срещу първенците на България - "Лудогорец".

С изпълнение на първия удар в мача между отборите на "Клетката" и "RESPECT", Георги Титюков даде официално начало на надпреварата. Той пожела оспорвана надпревара на играчите и положителни емоции за феновете по трибуните на стадион "Ариана Арена", разположен на пл. "Централен". Първият двубой от програмата на завърши с драматично равенство 3:3.

"Радваме се да открием днес в Пловдив решителната фаза на Ариана Аматьорска Лига. През следващите три дни ще наблюдаваме най-добрите аматьорски отбори на България в една голяма футболна битка. Предизвикателството да победиш свои равностойни съперници, е голямо. Още по-голямо е обаче да се изправиш срещу професионалния шампион - Лудогорец. Затова призоваваме всички отбори да покажат най-доброто от себе си и нека най-добрият заслужи титлата "шампион на Ариана Аматьорска Лига 2012", заявиха от Ариана.

В неделя ще бъде излъчен и националният талант на Ариана Аматьорска Лига 2012. Осемте най-перспективни млади футболисти от регионалните кръгове на турнира ще спорят помежду си за специалната награда на Ариана - пробен период в лагера на "Лудогорец" с възможността за развитие в професионалния футбол.

Осем български града посрещнаха регионалните състезания в Ариана Аматьорска Лига в периода април-юли 2012 г. В тях се включиха общо 1200 аматьорски отбора от цялата страна с 12 000 непрофесионални футболисти. Бяха изиграни 1314 мача и отбелязани внушителните 7273 гола, с общо игрово време от 657 часа. Така за трета поредна година Ариана Аматьорска Лига се превърна в една от най-мащабните масови спортни прояви у нас. Благодарение на професионалната подкрепа на БФС и местните власти, състезанията преминаха при отлична организация и се превърнаха във вълнуващо изживяване за всички футболисти и приятели на любимата игра и хубавата бира.

Отборите на "Авангард" и "Майсторите" от Благоевград, "Клетката", "Ластери" и "Унекс" от София, "Калояново" и "Интернационали" от Пловдив, "Ресторант Градина Кошарите" от Плевен, "Железник" и "FOREST" от Стара Загора, "Гегитрейд" и "Анархия" от Русе, "Ветерани Черно Море" и "RESPECT" от Варна, "Силвър Клуб" и "Бастун" от Бургас са претендентите за титлата на Ариана през 2012 г. Ще узнаем името на шампиона тази неделя, след 17.20 часа, когато започва финалът на турнира.

Феновете, които нямат възможност да посетят финалите на турнира в Пловдив могат да наблюдават двубоите на живо с картина в сайта www.football.ariana.bg през следващите три дни. Освен това почитателите могат да следят на сайта всички резултати в реално време, както и фен страницата на марката във facebook, за да бъдат в течение с най-актуалната информация за турнира и любопитни спортни новини.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пенев прати двама от Локо в дубъла, те помогнаха за нова победа
Диабате и Кинтунту не помогнаха, дубълът на Ботев с нова загуба
Гледайте! Джошуа на колене след 4 нокдауна и първи нокаут в кариерата му
Крушарски с твърде несериозен отговор на призива на феновете да напусне
Христо Бонев уважи турнира в памет на Пенка Стоянова, Локомотив Пловдив е на финал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: