БФС с нови правила за жълтите и червените картони

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:07 / 13.07.2012
2013
БФС въведе нова точка в правилника си, която позволява на чиновниците в централата да отменят показани от съдиите жълти и червени картони.

До момента единственият начин да се отмени един картон беше, ако съдията прецени, че е допуснал грешка и подаде специален допълнителен доклад. През миналия шампионат обаче избухна голям скандал, след като реферът Богомил Маринов отказа да пусне подобен доклад за показания червен картон на Никасио срещу Славия. Това вбеси Христо Стоичков, който поведе война срещу БФС, заплаши съдията, а самия Маринов се отказа от кариерата си на футболен арбитър.

Разбира се, при правилна преценка на ситуациите с картоните, това може да се окаже и изключително добро хрумване на федерацията, но условието е да не се гледа през призмата на съответния клуб - има или няма влияние в БФС.

Ето какво гласи промяната в правилника на БФС:

Промени в Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за 2012/2013, Правилник за състезателните права на футболистите, Правилник за статута и трансферите на футболистите, Финансов правилник и др.

Да се допълни ДП, Чл.31, т.3:

Неправилно показан картон (жълт или червен) може да бъде отменен освен след изслушване или допълнителен доклад от съдията до ДК при БФС, също така от ДК при БФС след получаване на експертен доклад от СК при БФС, базиращ се на анализиран видеозапис на спорния момент на футболната среща.

 



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).