ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (11)
Световният пробег на хармонията ще премине през Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:17 / 18.07.2012Коментари (0)1035
©
Тази година България, наред с много държави в целия свят, отново ще бъде домакин на "Световния пробег на хармонията", който ще премине през страната ни в периода 14-24 юли 2012 г. И този път маршрутът на Пробега включва гр. Пловдив, където участниците ще пристигнат на 21 юли, събота, около 18:00ч.

Световният пробег на хармонията е международна щафета, която има за цел да насърчи приятелството и разбирателството между народите. Участниците в Пробега пренасят през над 100 страни от всички континенти горящ факел, символизиращ стремежа към хармония и единство между хората. Основател на Световния пробег на хармонията е индийският философ, поет, музикант и спортист Шри Чинмой (1931-2007), който вярва, че спортът е мощно средство за изграждане на по-хармоничен и единен свят.

Пробегът е некомерсиална инициатива и се организира от международна доброволческа мрежа. Участниците в продължителното бягане посвещават на тази проява много лично време и усилия, вдъхновени от визията на Шри Чинмой за свят, изпълнен с мир и хармония.

Преодолявайки държавни граници и географски препятствия, те се срещат с огромен брой хора от различни етноси и религии, за да споделят надеждата си за мирно бъдеще на човечеството.

Видни личности от различни сфери на живота са изразявали подкрепата си за Пробега през годините. Сред тях са Папа Йоан-Павел II, Майка Тереза, президентите Нелсън Мандела и Михаил Горбачов, легендарните спортисти Карл Люис и Мохамед Али и много други. Приятели на Пробега в България са Коцето-Калки, Албена Денкова, Илиана Раева,Николина Чакърдъкова.

През 2012 г. се навършват 25 години от основаването на Световния пробег на хармонията и този юбилей се чества с разнообразни спортни и културни прояви в страните, които посрещат щафетата.

В Пловдив посрещането на Пробега се организира с активното съдействие на Община Пловдив. На входа на града към международния отбор ще се присъединят млади местни спортисти от СКЛАТ "Тракия", СКЛА "Пранджева", ПФК "Ботев", АГК "Тракия", СКГ "Черпоков". На Римския стадион ще се състои тържествена церемония по приемането на факела в Пловдив. 

Заместник-кметът Георги Титюков ще отправи приветствие към бегачите, които на свой ред ще отправят своето послание към гражданите и ще им дадат възможност да се присъединят към глобалната щафета, като поемат за малко факела. В програмата на тържеството ще участват детски спортни и художествени колективи.

Маршрута на пробега включва:

21 юли, 17:45 ч.: 17:45 - Пътен възел "Скобелева Майка" - бул. Цариградско шосе - бул. Кн. Мария Луиза - на кръстовището бул. Кн. Мария Луиза с ул. Петко Д. Петков влизане в насрещното движение по Мария Луиза - изкачване по ул. Света Петка ( насрещно движение) - бул. Цар  Борис III Обединител ( насрещно движение) - 18:15
ч.: Паркинг пред хотел Тримонциум - пл. Централен (Централна Поща) - ул. Княз Александър I - 18: 30 ч.: Римски стадион.

Пловдив се присъединява към Световния пробег на хармонията по още един начин. Рисунки на ученици от ОУ "Алеко Константинов", посветени на хармонията, ще участват в международна изложба на детското изкуство във Виена. Изложбата ще бъде част от международното честване в австрийската столица през октомври т.г., когато ще приключи европейският етап на 25-я юбилеен Пробег, стартирал на 23 февруари 2012 г. в Португалия.

 

 

 

 

 

 

 

Още по темата: общо новини по темата: 1
16.07.2012






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пенев прати двама от Локо в дубъла, те помогнаха за нова победа
Диабате и Кинтунту не помогнаха, дубълът на Ботев с нова загуба
Гледайте! Джошуа на колене след 4 нокдауна и първи нокаут в кариерата му
Крушарски с твърде несериозен отговор на призива на феновете да напусне
Христо Бонев уважи турнира в памет на Пенка Стоянова, Локомотив Пловдив е на финал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: