Колоездачите на "Цар Симеон 1898" – с 6-то място отборно на силната Обиколка на Сивас в Турция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:52 / 18.07.2012
1254
С престижното 6-то място - отборно, се завърна младежкият отбор на пловдивския "Цар Симеон 1898" от изключително силната Международна колоездачна обиколка на Сивас в Турция. В жестоката конкуренция на над 30 национални и клубни отбора от 10 страни от Европа и света, пловдивчани се представиха повече от достойно и дори бяха близо до петото място в крайното генерално отборно класиране, но бяха изпреварени с малко от националния тим на Словения.

Пловдивските бегачи дори имаха шанса да спорят и за място в тройката и медалите, но три последователни дефекта на техни велосипеди и 4 спукани гуми ги лишиха от по-предно класиране.

Първото място в крайното генерално подреждане заслужи националният тим на Казахстан.

В състава на "Цар Симеон 1898", главният треньор на пловдивския велоклуб Петър Павлов бе включил държавният шампион в индивидуалното бягане по часовник Нако Георгиев и юношеският национал Селяхтин Шакир. В тима за Турция попаднаха още безспорните таланти от юношите младша възраст на "царския" клуб - Георги Кехайов, Иван Алберт Ажи, Николай Генов и Андриян Беев, всеки един от които донесе медал от държавния пистов шампионат. Карето пловдивчани наскоро спечели и шампионска титла на страната от държавното отборно първенство по колоездене на шосе за юноши младша възраст в Гоце Делчев.

Международната обиколка на Сивас в Турция тази година бе изключително оспорвана и силна. Турът на Сивас включваше ІV серозни етапа в 4 състезателни дни, а общата дължина на трасето бе малко над 360 километра.

"Много съм доволен от момчетата, за повечето от тях това бе първо голямо международно многоетапно състезание от толкова висок ранг", коментира главният треньор на пловдивския "Цар Симеон 1898" Петър Павлов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).