С концерт и шоу на Античния театър откриват Световното по гребане

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:32 / 14.08.2012
4414
С концерт и шоу на Античния театър от 19 часа ще се открие Световното първенство по гребане за юноши и девойки, което ще се проведе от 15 до 19 август на Гребната база в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Новите съблекални и тоалетни, предназначени за участниците в първенството са готови. Площта на изградените помещения е 400 кв.м. Капацитетът им е да поеме всичките 1200 състезатели, а сумата за изграждането на обособената постройка е 270 000 лв.

В състезанието ще участват 57 държави. 34 са спортистите от България, а според запознати за фаворит е сочен отборът на Великобритания.

В подготовката на комплекса се включиха и служители на Общинските предприятия "Градини и паркове", "Чистота" и "Жилфонд". Отстранени са сухите дървета, тревата, където ще бъде къмпинга и палатките за гостите е окосена, а районът се почиства основно ежедневно.

20 000 лв. струва освежаването на пресцентъра за журналистите, отразяващи първенството. Те ще се помещават в две стаи на едно ниво.

Припомняме, че към 9 август на Гребната база вече бяха дошли участниците от Зимбабве, Мексико, Холандия, Австралия и САЩ.

"В световното ще участват и две български осморки, което е събитие за нас, тъй като дълги години не сме имали качествени състезатели за такова първенство", изказа задоволството си от това зам.-кметът по спорта Георги Титюков.

В 17 хотела са настанени гостите, а за сигурността на участниците са взети всички необходими мерки. Пропусквателният режим ще е засилен, а автомобилите няма да бъдат допускани в близост до водното съоръжение. Стана ясно, че организационния комитет са наели частна охранителна фирма, която да помага на органите на полицията.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).