Свилен Нейков откри световното първенство по гребане

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:13 / 15.08.2012
3729
Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри световното първенство по гребане за мъже и жени (неолимпийски дисциплини), юноши и девойки в Пловдив. На стилната церемония в Античния театър на стария град присъстваха още кметът Иван Тотев и вицепрезидентът на ФИСА и член на МОК Анита де Франс.

"Добре дошли в Пловдив. За България е чест да приеме състезание от такъв ранг, което освен престиж, носи и сериозни икономически дивиденти на града домакин. През миналата година ние се доказахме като отличен домакин на европейското първенство и съм убеден, че отново ще се справим добре. Желая успех на всички и нека най-добрите да победят", каза в приветственото си слово спортният министър.

Анита де Франс остана очарована от обстановката в античния театър и програмата, която бяха подготвили домакините. "Благодаря на българското правителство и община Пловдив за подкрепата, която оказват за организирането на шампионата. На това място, в което е съсредоточена вековна история, всеки един от вас - състезателите, започва да пише собствената си история с участието си на световното първенство", каза Анита де Франс.

Шоуто от сцената се пренесе и по трибуните, където състезатели и треньори искрено се радваха на програмата и участваха в нея с мексикански вълни, пляскане и махане с ръце.

На световното първенство участват над 1000 гребци от 58 държави. България е представена от 9 лодки.

Утре, 16 август, в България ще пристиге президентът на международната федерация по гребане (ФИСА) Денис Освалд. Той каца в 12.35 часа и ще излезе през ВИП-а на летище София, като ще отдели време и на журналистите, които го посрещнат. В петък в Пловдив ще се проведе конгрес на ФИСА. Денис Освалд е също член на МОК и по време на Олимпиадата в Лондон беше човекът, който отговаряше пряко за Игрите от името на Олимпийския комитет.



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).