Кметът на Пловдив посрещна боса на ФИСА на гребния канал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:38 / 17.08.2012
1822
Президентът на ФИСА и член на МОК Денис Освалд пристигна днес в България за световното първенство по гребане за мъже и жени (неолимпийски дисциплини), юноши и девойки. Лично кметът на Пловдив Иван Тотев посрещна швейцареца на гребния канал под тепетата. Техническият директор на ФИСА Светла Оцетова и организаторът на световното първенство Иван Попов разведоха Освалд по гребния канал и новоизградените съоръжения около него. След като се запозна с модернизираната инфраструктура около трасето, Денис Освалд и ръководните фактори от българска страна решиха да не се хранят във ВИП зоната на финалната кула, а да отидат в специално изградената огромна палатка на гребния канал. Босът на гребането, който допреди дни бе отговорникът на МОК за олимпиадата в Лондон, избра да поздрави организатори и участници и да е като равен с равен сред гребците. Така първият му обяд на пловдивска земя бе заедно със състезателите.

"Това не е първият път, който съм тук. Бях в Пловдив за световното първенство за юноши и девойки през 1999 г. И останах с отлични впечатления. Вярвам, че сега ще ги затвърдя. Имате отличен гребен канал, който е може би най-бързият в света. Отлично е, че каналът е в сърцето на града - хотелите са близо и всичко е комфортно за състезатели и гости", заяви Денис Освалд.

Кметът на Пловдив Иван Тотев го информира, че градът и България ще кандидатстват и за организация на световни първенства през 2016-а и 2017 г. Официално ще поискаме домакинствата утре по време на конгреса на ФИСА, който ще е в Пловдив.

В днешния втори състезателен ден българинът Неделчо Василев се класира на полуфинал в мъжката надпревара при скифьорите лека категория. Той завърши трети в своя четвъртфинал, изпреварен от лодките на Австрия и Полша. Представителите на Бразилия, Лива и Замбия останаха далеч назад, което позволи на Василев да пести сили, вместо да атакува по второто място.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).