ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (5)
"Цар Симеон" с нови две шампионски титли, вицешампионска и трето място на държавния лично-отборен многоетапен шампионат на шосе в Добрич
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:55 / 06.09.2012Коментари (0)789
©
Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" спечели две нови шампионски титли, вицешампионска и един бронзов медал, от държавния лично-отборен многоетапен шампионат на шосе, който се проведе в Добрич. С 4-те си престижни медала пловдивските бегачи отново блеснаха сред останалите велоцентрове и оправдаха напълно високите си амбиции, с които тръгнаха за поредното си важно състезание.

Този път в герой за "царския" тим се превърна юношеският национал Селяхтин Шакир, който наскоро дебютира и в мъжкото колоездене. В Добрич Шаки стана национален шампион на България, като изпревари с малко своя съотборик от "Цар Симеон 1898" и също юношески национал - Нако Георгиев, който пък стана държавен вицешампион - индивидуално и грабна сребърния медал.

Шакир стана първи в общия старт - индивидуално, а после и в крайното генерално класиране. Решаващ за крайната победа на 17-годишния пловдивчанин беше именно общият старт на 90 км, който бе в ІІІ етап от многоетапното състезание.

Преди това, в предишните два етапа и след след дисциплината индивидуално бягане по часовник на 20 km, той бе 5-ти, на 17 стотни след втория -Нако Георгиев от "Цар Симеон 1898". В общия старт обаче Селяхтин бе повече от убедителен по трасето от Добрич - кв. Рилци - с. Карапелит - с. Хитово - с. Крушари - с. Овчарово - с. Паскалево - с финал в центъра на Добрич. Той не само навакса изоставането си след първите два етапа, но и изпревари съотборника си в "Цар Симеон 1898" - Нако Георгиев. Така Шакир стана безапелационно шампион на България за многоетапни състезания, и заслужено се окичи със златния медал. Втори с вицешампионската титла остана другият "царист" - Нако Георгиев, който съвсем наскоро спечели шампионска титла от републиканското лично първенство на шосе за старша възраст в Сливен в дисциплината индивидуално бягане по часовник.

След първото и второто място в индивидуалната надпревара, в крайното отборно подреждане, младият тим на "Цар Симеон 1898" закономерно стана шампион на страната. С много оспорвани битки по трасето преминаха и стартовете от държавния лично-отборен шампионат - многоетапни при мъжете. В индивидуалната надпревара шампион стана несебърецът Спас Гюров, който изпревари в общия старт Мартин Грашев, също от "Несебър". Отборно тимът на "Цар Симеон 1898" остана трети с бронзовите медали, след отборите на "Несебър" и КК "Бургас".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пенев прати двама от Локо в дубъла, те помогнаха за нова победа
Диабате и Кинтунту не помогнаха, дубълът на Ботев с нова загуба
Гледайте! Джошуа на колене след 4 нокдауна и първи нокаут в кариерата му
Крушарски с твърде несериозен отговор на призива на феновете да напусне
Христо Бонев уважи турнира в памет на Пенка Стоянова, Локомотив Пловдив е на финал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: