"Цар Симеон" с нови две шампионски титли, вицешампионска и трето място на държавния лично-отборен многоетапен шампионат на шосе в Добрич

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:55 / 06.09.2012
789
Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" спечели две нови шампионски титли, вицешампионска и един бронзов медал, от държавния лично-отборен многоетапен шампионат на шосе, който се проведе в Добрич. С 4-те си престижни медала пловдивските бегачи отново блеснаха сред останалите велоцентрове и оправдаха напълно високите си амбиции, с които тръгнаха за поредното си важно състезание.

Този път в герой за "царския" тим се превърна юношеският национал Селяхтин Шакир, който наскоро дебютира и в мъжкото колоездене. В Добрич Шаки стана национален шампион на България, като изпревари с малко своя съотборик от "Цар Симеон 1898" и също юношески национал - Нако Георгиев, който пък стана държавен вицешампион - индивидуално и грабна сребърния медал.

Шакир стана първи в общия старт - индивидуално, а после и в крайното генерално класиране. Решаващ за крайната победа на 17-годишния пловдивчанин беше именно общият старт на 90 км, който бе в ІІІ етап от многоетапното състезание.

Преди това, в предишните два етапа и след след дисциплината индивидуално бягане по часовник на 20 km, той бе 5-ти, на 17 стотни след втория -Нако Георгиев от "Цар Симеон 1898". В общия старт обаче Селяхтин бе повече от убедителен по трасето от Добрич - кв. Рилци - с. Карапелит - с. Хитово - с. Крушари - с. Овчарово - с. Паскалево - с финал в центъра на Добрич. Той не само навакса изоставането си след първите два етапа, но и изпревари съотборника си в "Цар Симеон 1898" - Нако Георгиев. Така Шакир стана безапелационно шампион на България за многоетапни състезания, и заслужено се окичи със златния медал. Втори с вицешампионската титла остана другият "царист" - Нако Георгиев, който съвсем наскоро спечели шампионска титла от републиканското лично първенство на шосе за старша възраст в Сливен в дисциплината индивидуално бягане по часовник.

След първото и второто място в индивидуалната надпревара, в крайното отборно подреждане, младият тим на "Цар Симеон 1898" закономерно стана шампион на страната. С много оспорвани битки по трасето преминаха и стартовете от държавния лично-отборен шампионат - многоетапни при мъжете. В индивидуалната надпревара шампион стана несебърецът Спас Гюров, който изпревари в общия старт Мартин Грашев, също от "Несебър". Отборно тимът на "Цар Симеон 1898" остана трети с бронзовите медали, след отборите на "Несебър" и КК "Бургас".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).