Страхотна България смачка Италия, но не победи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
10:29 / 08.09.2012
5898
Националният отбор на България изнесе изключителен мач срещу Италия, но за жалост не успя да победи. Срещата на националния стадион "Васил Левски" завърши при равенство 2:2, за което "лъвовете" могат да съжаляват, тъй като допуснаха два нелепи гола и пропуснаха куп положения пред вратата на Джанлуиджи Буфон. 

В 31-ата минута Станислав Манолев с прекрасен удар от далечна дистанция препарира италианския страж и даде аванс на четата на Любослав Пенев. Шест минути след това колективна грешка в българската защита позволи на Пабло Освалдо да възстанови равенството. В 40-ата минута тимът на Чезаре Прандели поведе в резултата, след като удар на Освалдо с глава срещна тялото на Иван Иванов и влетя в мрежата на Николай Михайлов. Така и завърши първото полувреме. 

След почивката нашите демонстрираха по-добра игра и на няколко пъти се разминаха с гола, за да дойде 66-ата минута. Тогава младокът Георги Миланов се възползва от прекрасен пас на резервата Илиян Мицански и за втори път направи стража на "адзурите" безпомощен", с което донесе ценната първа точка на България в квалификациите за Мондиал 2014.

В следващия мач възпитаниците на Любо Пенев посрещат Армения на стадион "Васил Левски".

България: Николай Михайлов, Йордан Минев, Николай Бодуров, Иван Иванов, Веселин Минев, Светослав Дяков, Владимир Гаджев (80-Георги Сърмов), Георги Миланов, Станислав Манолев, Ивелин Попов (82-Александър Тонев), Емил Гъргоров (61-Илиян Мицански)

Италия: Буфон, Бардзали, Бонучи, Огбона (72-Федерико Пелузо), Джакерини (67-Алесандро Диаманти), Маркизио, Де Роси, Пирло, Маджо, Джовинко (73-Матиа Дестро), Освалдо


Виж коментарите (19)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).