Кметът на "Западен“ присъства на открит урок на спортно-игрови център

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:46 / 12.09.2012
1376
Откритият урок се състоя на единствената в Пловдив площадка на открито намираща се в район "Западен". На демонстрациите присъстваха над 20 спортни педагози и учители по физическо възпитание от Пловдив и София. Аниматорите от програмата и деца от предучилищна възраст демонстрираха целия цикъл на игрите.

Това е първата площадка по програмата в града и се прие много добре, както от родителите, така и от самите деца, коментира кметът на района Десислава Желязкова. Много бързо тя стана притегателно място за децата и извън детските градини през цялото лято, допълни тя. Приветствам програмата, защото тук децата освен да учат на спортни игри се занимават без агресия, без опасност да се наранят и най-важното - забавляват си много добре, а това е мечтата на всеки родител, каза още Желязкова.

Програма "Елемента" през миналата учебна година се прилагаше в 15 детски градини в Пловдив, а от тази ще бъдат обхваната 40 детски заведения, уточни Павел Георгиев, мениджър на програмата за България. Целта на открития урок е спортните педагози да се запознаят с програмата и базата, тъй като от тази година тя ще се прилага и за учениците от първи до четвърти клас. По думите на Георгиев това ще бъде едно естествено продължение на обучението на децата, но с повече и по-сложни уреди.

По настояване на родители с деца с допълнителни потребности в Пловдив центърът е в разговори с общината за разкриване на целогодишен център на закрито. Очакваме общината да осигури помещението, а ние имаме готовност за оборудване на стойност 70 000 евро, каза мениджъра на програмата.

Чрез програма "Елемента" децата се запознават с 30 вида спорт. Тя се прилага от години в Германия, Италия, Украйна и Русия. Тя започва с усвояване на естествени движения - лазене, ходене, бягане, падане, катерене, скачане, преминава през елементарни игри за развитие на двигателните способности на детето, и то постепенно се запознава с основните видове спорт.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).