Христо Бонев: Трябва час по-скоро да забравим тези 4 точки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
13:17 / 13.09.2012
2832
Легендата на българския футбол Христо Бонев коментира представянето на националния отбор в първите две световни квалификации. Тимът на Любослав Пенев направи равен с Италия 2:2 и победи Армения с 1:0.

"Браво, чудесно! Едва ли има българин, които да не е останал доволен от предста­вянето и резултатите на националния ни отбор в мачовете с Италия и Арме­ния. Това е България, която искаме да виждаме по-често и съвсем спокойно можеше да започнем с шест точки квалификациите. Трябва задължително да отбележим, че арменците играха с много по-голямо желание и хъс, отколкото Италия.

Въпреки че не показахме игра, която да впечатли във втория мач, постигнахме това, което искахме, и то благодарение на тактиката, която бе изготвил Любо Пенев.

Ако този отбор продължава със същата дисциплина и отговорност в тренировките и в мачовете - има бъдеще. Трябва обаче да се спре с всякакви суперлативи и високопарни фрази и всички спокойно да се настроят за мача с Дания. Трябва да подходим така, че все едно не сме спечелили тези 4 точки. Час по-скоро трябва да се отърсим от еуфорията и да ги забравим.

При победа над Дания малката кална улица на на­ционалите започва да ста­ва като магистралите на Бойко Борисов. Няма футболисти, които може да отличим. Впечатли ме колективната, отговорна и дисциплинирана игра.

Мисля, че с Бербатов ве­че всичко е приключено. Можеше да помогне, но жи­вотът продължава. Този отбор доказа, че в него има хляб, и то от белия, пухка­вия.

Слабостите Любо Пенев ги знае и ще ги коригира. Из­лишно е да му даваме акъл и да развиваме разни тео­рии, все едно сме сър Алекс Фъргюсън. Той си знае и мо­же. Доказва се като добър треньор. Имам един апел към хората - много важно е да се върнат на стадиона, защото мачът с Дания е ре­шаващ за амбициите ни да се класираме на световно­то. Вярвам, че имаме сили да го направим, но до тога­ва има още доста вода да изтече", заяви Зума.

Източник: "Тема Спорт"


Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 10
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).