Международен турнир за Купа Пловдив започва в понеделник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:53 / 27.09.2012
1473
Марица (Пловдив) ще бъде домакин и организатор на силен женски международен турнир, който ще се състои от 1 до 3 октомври в пловдивската зала Олимпиада. Това обявиха на специална пресконференция днес мениджърът на клуба Борис Халачев и старши-треньорът Иван Петков. Освен носителките на Купа България, в надпреварата за Купа Пловдив ще участват още турският Нилюфер Беледийеси (Бурса), сръбският ТЕНТ (Обреновац) и македонският Форца Волей (Скопие). Идеята е турнирът да стане ежегоден и да става все по-силен и престижен в следващите му издания.

В трите състезателни дни на турнира четирите отбора ще се срещнат по веднъж всеки срещу всеки. Точната програма по дни и часове все още се уточнява, като най-вероятно мачовете на Марица ще са по-късните във всеки от трите дни.

За нивото на настоящото издание на Купа Пловдив говори фактът, че участниците са сред най-добрите елитни отбори в своите страни. През сезон 2011 - 2013 Нилюфер завърши на седмо място в едно от най-силните първенства в света - лигата на Турция, ТЕНТ стана бронзов медалист в шампионата на Сърбия, Форца Волей стана шампион на Македония, а Марица завоюва Купа България и игра във финала на родния шампионат.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 14


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).