ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (5)
Казанлък волей с трето място на силния турнир в Турция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:34 / 04.10.2012Коментари (0)613
©
Новаците в женския волейболен елит - тимът на "Казанлък Волей", се завърна с престижното трето място от силния международен турнир в Истанбул и с един индивидуален приз. Основната разпределителка на "розите" - Кристина Гунчева единодушно бе определена за най-добра на поста си по време на надпреварата в Турция. 18-годишната девическата националка спечели отличието в конкуренцията на състезателки от други 3 държави - все класни състезателки на този пост - чужденки.

Момичетата на Стоян Гунчев-Чугуна тръгнаха неуверено в първите си две срещи от турнира в Истанбул. В първия състезателен ден от надпреварата, "Казанлък Волей" отстъпи с 0:3 от силния "Бююкшехир Беледийеси" от Истанбул, а във втория кръг - в оспорван двубой нашите отстъпиха също с 0:3 от елитния германски тим "Алемания- Аахен". В отделните части те загубиха от германките с 29:31, 23:25, 18:25 в ).

В последния състезателен ден обаче "розите" показаха бодлите си и в спора за третото място разгромиха с 3:1 гръцкия "Анатолия" (Солун). В първия гейм момичетата от града на отстъпиха 25:27, но после се показаха като хомогенен и сплотен тим, като постигнаха 3 поредни победни части - 25:15, 25:18 и 25:12.

Международният турнир в Турция бе много силен, с участието на елитни състави и затова съм много доволен от всички мои момичета. Вече имаме собствен облик и започваме да ставаме добър", коментира старши треньорът Стоян Гунчев.- "Стартирахме в турнира неуверено, особено в мача срещу домакините от Истанбул, но после показахме характер. Срещу германките, които определено са много силен отбор и имат 8 чужденки, бяхме напълно равностойни. И в първия, и във втория гейм малко не ни достигна за да ги спечелим. Срещу гъркините пък вече се видя, че вървим напред и показваме потенциал. С изключение на първата част, в останалото време надиграхме категорично тима от Солун", допълни спецът.

Като е известно волейболистките на "Казанлък Волей" се абсолютен новак в женското волейпървенство, като за първи път във волейболната си история "розите" има представителен женски отбор. Това стана благодарение на основния спонсор на клуба - фирма "Багира" и собственика й - Васил Аргиров, който е и президент на клуба.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пенев прати двама от Локо в дубъла, те помогнаха за нова победа
Диабате и Кинтунту не помогнаха, дубълът на Ботев с нова загуба
Гледайте! Джошуа на колене след 4 нокдауна и първи нокаут в кариерата му
Крушарски с твърде несериозен отговор на призива на феновете да напусне
Христо Бонев уважи турнира в памет на Пенка Стоянова, Локомотив Пловдив е на финал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: