Злато и сребро за Пловдив от международен турнир по спортни танци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:48 / 14.10.2012
2056
Злато и сребро спечелиха представителите на Пловдив през първия ден на международния турнир по спортни танци "Диана Къп" в Ямбол, за участие в който пристигнаха двойки от 14 държави - Русия, Италия, Германия, Словения, Румъния, Македония, Хърватия, Израел, Сърбия, Босна и Херцеговина, Чехия, Полша, Гърция и България.

Състезателите на пловдивския клуб "Алекс" Костадин Василев и Екатерина Маркелова грабнаха титлата в стандартните танци при младежите до 18 години в конкуренцията на 9 двойки, но само от България. Шампионите на България за 2012 г. изпревариха за пореден път най-сериозните си конкуренти у нас Атанас Русев и Симона Янева от клуб "Роза" (Казанлък), като и двете двойки представяха България преди 3 седмици на световното първенство за младежи в Шладминг (Австрия).
Пловдивският дует Петер Спасов и Хана Петкова пък се окичиха със сребърни медали на "Диана Къп" в латиноамериканските танци при юношите старша възраст до 15 години. Националните състезатели на клуб "Алекс" с треньори Ваня и Ангел Александрови бяха изпреварени само от руснаците Никита Мурзин и София Шмуклер в острата конкуренция на 15 дуета от три държави. Представителите на "Парадайс Данс" (Пд) Борис Орешков и Десислава Джоглева зае 11-то място в крайното класиране на латина в тази възрастова група на международния турнир в Ямбол. Орешков-Джоглева участва в събота сутринта и в открития национален турнир в Ямбол, където останаха последни от 5 двойки в многобоя в клас 15С.

Далеч по-успешно на подиума в зала "Диана" се представиха начинаещите танцови двойки на двата водещи пловдивски клуба. Иван Кръстев и Валентина Лазаркова от "Алекс" (Пд) станаха първи в комбинацията от стандарт и латина в клас 15D. Златните медали в клас 13D спечелиха Николай Василев и Виктория Бозукова от "Парадайс Данс" (Пд), а със сребърните отличия се окичиха Христо Христов и Катрин Тепова (Алекс-Пд). С бронзови медали в Пловдив се прибраха състезателите на "Парадайс Денс" (Пд) Цветан Минев и Елена Иванова, които станаха трети от общо 4 двойки в клас 11D. В по-долния клас 11Е втори пък са съотборниците им Христо Иванов и Гергана Спиридонова, докато Алекс Дойчинов и Валерия Костова (Алекс-Пд) се разминаха с медалите и завършиха четвърти в многобоя в клас 13E.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 11


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).