ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (5)
Виктория Волей спечели турнира "Борис Гюдеров" в Перник
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:58 / 17.10.2012Коментари (0)849
© Plovdiv24.bg
Отборът на Виктория Волей (Пловдив) спечели традиционния турнир по волейбол за мъже "Борис Гюдеров", който се проведе в един ден в Перник. В надпреварата участваха четири тима- домакините от Миньор, пловдивчани, Славия (София) и Левски Волей (София), като Сините обаче не дойдоха с пълния си състав.

По регламент турнирът се игра по схемата на директните елиминации, като в първата среща от програмата Славия победи Миньор с 3:0, а във втората Виктория Волей надигра Левски Волей с 3:1.

Така в спора за 3-4 място се срещнаха Сините и домакините, като Левски Волей надделя трудно над Миньор след тайбрек с 3:2. След тази победа левскарите заеха трета позиция в крайното класиране. Перничани останаха четвърти.

В двубоя за първото място Виктория Волей надигра Славия с 3:1 (25:20, 11:25, 25:, 25:18, 28:26) и спечели трофея Борис Гюдеров. Това е първи приз за пловдивчани при участието им в надпреварата. Белите останаха втори, след като през миналата година Купата бе спечелена именно от Славия.

В първия гейм пловдивските волейболисти започнаха по-уверено, взеха лека преднина, увеличиха я на пет точки и я задържаха до край на гейма. Във втората част Белите започнаха ударно, набързо поведоха с 5:1 и 8:2. Последва хубава серия от сервис на Александър Кордев, който наниза три последователни аса и интригата в тоя гейм свърши. Посрещането на Виктория Волей тотално се обърка и накрая се стигна до скромните 11 точки в техния актив.

В третата част превъзходство отново бе на страната на пловдивчани, в чиито редици се появи опитния капитан Антон Костадинов, който помогна много при мобилизацията и организацията на играта. Все пак след 8:3 в тяхна полза, столичани доведоха нещата до 11:13, но за повече нямаха сили. Последва ново увеличаване на преднината за пловдивчани и това бе достатъчно да затворят гейма и да поведат с 2:1

В четвъртия гейм играта бе по-равностойна, като Белите имаха възможност да докарат мача до тайбрек. Отново последваха няколко бомбени сервиса на Александър Кордев, който направи шест аса в мача. В края на гейма Виктория дръпна с 22:19, но позволи да се стигне до изравняване при 24:24. При 27:26 за Виктория, Белите пропиляха шанса за ново изравняване на два пъти, като просто прехвърлиха топката в полето на пловдивчани. Те пък се възползваха това и затвориха гейма с 28:26, а с това взеха и крайната победа.

Индивидуални призове получиха за най-добър нападател Иван Иванов (Виктория волей), най-полезен състезател - Александър Кордев (Славия), най-добро либеро - Ивайло Лалов (Левски волей) и най-добър разпределител - Димитър Стаменов (Миньор).



Източник: Sportal.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пенев прати двама от Локо в дубъла, те помогнаха за нова победа
Диабате и Кинтунту не помогнаха, дубълът на Ботев с нова загуба
Гледайте! Джошуа на колене след 4 нокдауна и първи нокаут в кариерата му
Крушарски с твърде несериозен отговор на призива на феновете да напусне
Христо Бонев уважи турнира в памет на Пенка Стоянова, Локомотив Пловдив е на финал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: