Локо би Славия и вече диша по-спокойно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (64)
17:52 / 21.10.2012
14541
Напук на всички проблеми, които съпътстваха Локомотив Пловдив през последните две седмици, "черно-белите" победиха с минималното 1:0 традиционно неудобния и корав състав на Славия в официалния дебют на Стефан Генов начело на отбора, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Единственото попадение в двубоя бе дело на Рангел Абушев, който отбеляза толкова важния гол в 49-та минута. По този начин активът на пловдивчани вече е 11 точки.

Първото полувреме премина доста равностойно, като чистите голови положение бяха рядкост и пред двете врати. Пръв късмета си опита във 2-та минута бившият играч на "черно-белите" Здравко Лазаров, ударът му от фаул обаче срещна стената. Локо отвърна с атака в 10-та минута, но мерникът на Атанас Курдов изневери. 

В средата на полувремето след изпълнение на ъглов удар топката попадна у Лазаров, който отправи удар, но играч на домакините успя да избие пред голлинията. В 37-та минута Диего догони една топка до аутлинията и я центрира, но защитник на "белите" изпревари Николай Станков. При последвалата контраатака отново добра възможност за откриване на резултата се отвори пред бивш играч на "смърфовете", когато Владислав Златинов излезе сам срещу вратаря, а Господинов се хвърли в краката на нападателя и успя да предотврати сигурен гол.

Вторите 45 минути започнаха като по вода за Локо. Влезлият на почивката Рангел Абушев, който замени Станков, засече по най-добрия начин с глава центриране отляво на Стефанов и даде преднина за "черно-белите" по-малко от 240 секунди след подновяването на играта. Положението на гостите от София стана още по-тежко, защото в рамките само на десетина минути между 54-та и 63-та Виктор Генев си изкара два жълти картона за груби нарушения и реферът Стефан Спасов бе принуден да го изпрати преждевременно под душа.

Оттук нататък играта и на двата тима стана доста накъсана, добрите положения за гол пред двамата вратари липсваха, а Локо с много борба и хъс успя да остави скъпоценните три точки на "Лаута".

Стартовите състави на двата отбора:

Локомотив: Господинов, В.Георгиев, Кавдански, Котев, Станков, Златински, Д.Георгиев, Маламов, Стефанов, Курдов, Диего 

Славия:
Петков, Р.Димитров, Желев, Златков, Генев, Сандански, Акийоши, Коконов, Матсуй, Лазаров, Златинов


Виж коментарите (64)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).