ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Евроколеж - отборът на студентите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:31 / 30.10.2012Коментари (0)3836
©
Отборът на Евроколеж е непознат за феновете извън Пловдивска област. Амбициозният четвъртодивизионен клуб обаче днес ще приеме Ботев Пд в 1/16-финалите за Купата на България и по този начин ще придобие своята идентичност на футболната карта. Клубът заслужава да излезе на светло заради огромните усилия и средства, които бяха налети за развитието му.

Евроколеж е създаден през 2006 година. Сега, 6 години по-късно, отборът се подвизава в "А" областна група на Пловдив, като амбициите са за класиране в Югоизточната "В" група. На практика клубът е собственост на частния Европейски колеж по икономика и управление в Пловдив.

Всички футболисти на отбора са записани като студенти във ВУЗ-а, като това е задължително изискване на шефовете на клуба. Президент на клуба, както и ректор на Европейския колеж по икономика и управление е Цветан Коцев, който е доктор на икономическите науки. Подемът и правилното развитие на отбора на Евроколеж се дължи именно на желанието и ентусиазма на Коцев, който иска да изгради отбор, който да не се подвизава по селските дивизии и да отговаря на престижната марка на Европейския колеж по икономика и управление.

Проектът беше задействан с идването начело на отбора на Митко Джоров. Специалистът, който се слави като един от най-големите откриватели на таланти, изведе по безапелационен начин отбора до баражите за влизане във "В" група. Колежани обаче загубиха от Хасково с 2:1. С напускането на Джоров клубът бе поет от Григор Иванов.

Интересна е линията, която се следваше по отношение на треньорите на отбора. Там си личи топлата връзка между Евроколеж и Ботев Пд. Преди Джоров треньор бе Славчо Хорозов, а още по-рано Иван Арсов, който е баща на легендарния вратар на жълто-черните Лилчо Арсов. Иначе настоящият наставник на тима Григор Иванов е юноша на Локо Пд.

По отношение на спортната база Евроколеж няма никакви проблеми. Клубът разполага с ултрамодерна база със собствен стадион, базиран в близкото до Пловдив село Оризари. Съоръжението е с осветление и трибуна за 500 седящи места. Много често и Ботев Пд, и Локо Пд са отскачали дотам, за да тренират на осветление или пък заради качеството на терените. Дори и Лудогорец се готвеше там през пролетта преди мачовете си с Ботев за купата и Локо Пд за първенство.

Източник: "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 77
15.05.2013
27.04.2013
26.04.2013
18.12.2012
16.12.2012
16.12.2012
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Арда пусна билетите за Ботев, отваря каса за бултрасите
Турнирът в памет на Тоско ще е на базата на Ботев
Необичаен участник в тренировката на Ботев
Ботев с 56-минутен филм за Купата! Прожектира го в пловдивско кино
Фондация обяви събраните средства за паметник на Чико
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: