ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (9) | Вчера (5)
Виктория Волей загуби от Левски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:45 / 04.11.2012Коментари (0)988
©
Волейболистите на Левски Волей постигна втора победа в Суперлигата на България, след като надиграха категорично като гости Виктория Волей с 3:0 (26:24, 25:16, 25:14) в среща от 4-ия кръг, игран тази вечер в зала "Олимпиада" в Пловдив.

Виктория тръгна много добре в мача. С два поредни аса на Петър Бъчваров домакините дръпнаха в резултата с 5:2, а след още едно разиграване дойде и контузията на Валентин Братоев, който изкълчи глезен и бе заменен от Симеон Александров. Това бе и един психологически удар за отбора на Левски. "Оранжево-сините" се възползваха и увеличиха преднината си до 9:3. Постепенно гостите се съвзеха и с добра игра в нападение успяха да догонят противника преди второто техническо прекъсване. Пловдивчани обаче продължиха да натискат със сервис и отново натрупаха солидна разлика, но като че ли не си повярваха, че могат да победят. Започнаха да допускат наивни грешки и въпреки че първи стигнаха до геймбол, опитните играчи на Левски не загубиха самообладание и обърнаха за крайното 26:24 в своя полза след блокада на Симеон Александров.

Сега вече психологическото предимство бе на страната на Левски. Във втория гейм софиянци не оставиха никакви съмнения в превъзходството си, поведоха от самото начало и с много силна игра, особено на разпределителя Георги Братоев и центровете Красимир Гайдарски и Христо Цветанов, постигнаха категоричното 25:16 в края на частта. В третия гейм надмощието на "сините" бе още по-ясно изразено, докато "оранжево-сините" като че ли вече се бяха предали. Софиянци заиграха почти безгрешно, а Симеон Александров тормозеше домакините с изящните си атаки. Стигна се до още по-категоричен резултат - 25:14, и чиста победа за Левски с 3:0.

Най-полезен за победителите бе влезлият като резерва Симеон Александров с 13 точки (1 блок, 67% ефективност в атака и 30% перфектно посрещане), а завърналият се в игра Костадин Стойков добави още 12 точки (75% ефективност в атака) за успеха. За домакините Иван Иванов завърши с 10 точки.

По този начин "сините" са 5-ти във временното класиране със 7 точки след 2 победи и 2 мача, а пловдичаните са 8-ми с 3 точки след 1 победа и 3 загуби. В следващия 5-ти кръг Левски е домакин на шампиона и лидера в класирането Марек Юнион Ивкони, а Виктория гостува на Монтана. Мачовете са в петък (9 ноември) съответно от 17,30 и 18,00 часа.

ВИКТОРИЯ ВОЛЕЙ - ЛЕВСКИ ВОЛЕЙ 0:3 (24:26, 16:25, 14:25)
ВИКТОРИЯ: Иван Иванов 10, Петър Бъчваров 9, Николай Георгиев 5, Антон Костадинов 3, Спас Байрев 8, Евгени Григоров 2 - Асен Дапев-либеро (Станислав Драмов, Кирил Меретев 1, Георги Стойков 1)
Старши-треньор: Петър Костадинов
ЛЕВСКИ: Христо Цветанов 7, Красимир Гайдарски 8, Димитър Маринков 6, Георги Братоев 4, Валентин Братоев, Костадин Стойков 12 - Мартин Иванов-либеро (Симеон Александров 13, Георги Топалов, Иван Дамянов 1, Златко Кьосев, Ивайло Лалов-либеро)
Старши-треньор: Мартин Стоев.

Статистика: Димитър Димитров (скаутмен на Виктория Волей)

Източник: BGvolleyball.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Гледайте! Джошуа на колене след 4 нокдауна и първи нокаут в кариерата му
Крушарски с твърде несериозен отговор на призива на феновете да напусне
Христо Бонев уважи турнира в памет на Пенка Стоянова, Локомотив Пловдив е на финал
Третият отбор на Ботев със загуба от Саяна
След 2 гола за 120 секунди: Марица падна от претендент за Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: