Бойко Борисов: Нов национален стадион няма да бъде изграждан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
08:14 / 06.11.2012
3751
Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че нов национален стадион няма да бъде изграждан в юбилейното издание на предаването "Пред банята".

"Какъв нов стадион, като няма публика. За мен е безсмислено да се хвърлят 100 милиона лева за съоръжение, което ще посещават 80 души. Пловдив има публика и определено заслужава да има и нов стадион. За София и стадион "Васил Левски" си е достатъчен. Като се върне публиката на стадиона може и да се построи нов, но за момента това не е на дневен ред", заяви премиерът, който беше гост на първия рожден ден на предаването, чийто "кръстник" стана преди 12 месеца.

Борисов говори и за кризата в ЦСКА, която също доминираше дневния ред на спортната общественост през това лято.

"В момента ЦСКА играе най-добрия футбол. Явно нещата в този клуб, поне игрово, вървят, когато има управленски проблеми. Причината, поради която "Газпром" не им стана спонсор е, че играят в червено. От компанията ми обясниха, че в политиката им е да подкрепят отбори в синьо, тъй като продават едноименното гориво. Ще продължа да лобирам пред тях да подкрепят поне някой друг български отбор, но изборът вече ще си бъде техен", каза Бойко Борисов, който въпреки симпатиите си към столичния Левски откровено признава, че пловдивското дерби между Локо (Пд) и Ботев предлага в настоящия момент повече качество и интрига от софийското между сини и червени.

Борисов препоръча на интересуващите се от спорт да гледат филма за Христо Стоичков, който излезе тези дни на екран.

"Това е повод да си припомним какъв невероятен човек и спортист беше Стоичков. В момента цял свят коментира кой от двамата - Меси или Роналдо, заслужават "Златната топка". А Христо я е печелил. Не си даваме сметка какво имаме, а се опитахме да го омаскарим", каза Борисов, който е убеден, че друг голям български футболист - отказалия се от националния отбор Димитър Бербатов, има място в селекцията ни, дори и само като мотиватор и "страшилище" за съперниците.



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).